Selvom den 32-årige Martin Shkreli, der er kendt som farmaindustriens ”bad boy” som regel ikke passerer en lejlighed for at ytre sig, er det netop det kort han nu trækker overfor senatet. Det skriver blandt andre Reuters.

Senatet har indkaldt Shkreli til at afgive forklaring i en række høringer om dyre medicinpriser.

Men en af Shkrelis advokater har meddelelen komiteen, der står for medicinhøringerne, at han ikke har tænkt sig at komme. Shkreli har via Twitter påberåbt sig ”the fifth amendment”, som er en paragraf i USA's forfatning, der tillader, en lade være med at vidne mod sig selv i en straffesag.

Shkreli, der tidligere var topdirektør for Turing blev berømt, da Turing i sensommeren hævede prisen på lægemidlet Daraprim med over 5.000 procent. Han blev anholdt og sigtet for svindel med værdipapirer i december i nogle selskaber, han tidligere var ansat i.

Høringerne i Senatet har dog ikke noget at gøre med svindelsagen, men handler udelukkende om følgevirkningerne af de massive prisstigninger nogle virksomheder har udsat medicin, der er gået af patent for. Senatet har advaret om, at Shkreli kan blive retsforfulgt for foragt, hvis han ikke dukker op.

  Shkreli på udkig efter nye advokater

  Shkreli skal møde i senatet og afgive forklaring om prisforhøjelser

  Shkreli stopper som Turing-chef efter anholdelse