MedWatch

Shkreli på kollisionskurs med senatet

Shkreli vil have garanti for, at hans udsagn ikke kan blive brugt imod ham, hvis han møder op til en høring om medicinpriser i senatet. Senatorer kalder det dårlig undskyldning.

Selvom den 32-årige Martin Shkreli, der er kendt som farmaindustriens ”bad boy” som regel ikke passerer en lejlighed for at ytre sig, er det netop det kort han nu trækker overfor senatet. Det skriver blandt andre Reuters.

Senatet har indkaldt Shkreli til at afgive forklaring i en række høringer om dyre medicinpriser.

Men en af Shkrelis advokater har meddelelen komiteen, der står for medicinhøringerne, at han ikke har tænkt sig at komme. Shkreli har via Twitter påberåbt sig ”the fifth amendment”, som er en paragraf i USA's forfatning, der tillader, en lade være med at vidne mod sig selv i en straffesag.

Shkreli, der tidligere var topdirektør for Turing blev berømt, da Turing i sensommeren hævede prisen på lægemidlet Daraprim med over 5.000 procent. Han blev anholdt og sigtet for svindel med værdipapirer i december i nogle selskaber, han tidligere var ansat i.

Høringerne i Senatet har dog ikke noget at gøre med svindelsagen, men handler udelukkende om følgevirkningerne af de massive prisstigninger nogle virksomheder har udsat medicin, der er gået af patent for. Senatet har advaret om, at Shkreli kan blive retsforfulgt for foragt, hvis han ikke dukker op.

Shkreli på udkig efter nye advokater

Shkreli skal møde i senatet og afgive forklaring om prisforhøjelser

Shkreli stopper som Turing-chef efter anholdelse

Forsiden lige nu

MSD's Keytruda fejler i mavekræftstudie

Immunterapien Keytruda fra amerikanske Merck/MSD har ikke kunnet overgå kemoterapi i andenlinjebehandling af patienter med kræft i mave eller spiserør. Lægemidlet blev for få måneder siden godkendt i indikationen i tredje linje.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier