MedWatch

Anklage: Hun er hjernen bag GSK-tyveri

Det er en tidligere "top-kemiker" hos britiske GlaxoSmithKline, der angiveligt er hjernen bag omfattende svindel og tyveri hos medicinalselskabet.

En tidligere forsker hos det britiske medicinalselskab GlaxoSmithKline (GSK) er angiveligt hjernen bag et omfattende tyveri af fortrolige oplysninger hos medicinalselskabet. Det skriver FierceBiotech.

Yu Xue, åbenbart bedre kendt som Joyce, arbejdede med design af antistoffer hos medicinalselskabet. Ifølge mediet havde hun et ry som topkemiker, mens hun var hos GSK. Men udover at være en topkemiker, var hun ifølge anklagerne også en toptyv de sidste fire år af hendes ti års lange ansættelse.

Udover Joyce er fire andre personer også på anklagebænken, men ifølge anklageskriftet er det Joyce, der er hjernen bag svindlen.

En del af de informationer, som hun har givet videre fra GSK, inkluderer angiveligt hendes arbejde på anti-HER3 antistoffet, og andre fortrolige GSK-papirer, der involverer udvikling og produktion af andre antistoffer biobetters.

Hele anklageskriftet kan ses her.

Anklage: GSK ramt af svindel og tyveri

GSK tror på kinesisk comeback efter korruptionsskandale

GSK i nye asiatiske korruptionsproblemer

Britisk GSK-efterforsker løslades i Kina

Forsiden lige nu

Genmab søger om ny godkendelse hos EMA

I Europa vil Genmab nu til at have hovedproduktet, Darzalex, godkendt til førstelinjebehandling for knoglemarvskræft. Det udløser en ny milepælsbetaling fra partneren Janssen. (Opdateret 13.35)

EMA-chef: Ansatte er lettede efter afklaring

Stemningen blandt de cirka 900 ansatte i EMA er god, efter der mandag kom afklaring om agenturets fremtid. Nu begynder de mere praktiske overvejelser om at flytte, lyder det fra EMA-direktør Guido Rasi, der frygter at miste op til en fjerdedel af agenturets ansatte.

Novo-topchef: Hjerte-kar-data har vendt trenden for Victoza

Efter udfordringer på det amerikanske marked er Novo Nordisks Victoza igen begyndt at tage markedsandele. Det sker efter indlægssedlen er blevet opdateret i forhold til hjerte-kar-hændelser, lyder det fra topchef, Lars Fruergaard Jørgensen.

Licensaftale kan indbringe svensk biotekselskab 525 mio kr

Stockholmvirksomheden Pledpharma har indgået en aftale med Solasia Pharma, der sikrer sidstnævnte eksklusive rettigheder til udvikling og kommercialisering af det svenske hovedaktiv i en række asiatiske lande. Forhånds- og milepælsbetalinger kan indbringe trecifret millionbeløb.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier