MedWatch

Hospira får reprimande af FDA for YouTube-video

Det Pfizer-ejede Hospira har fået en reprimande af de amerikanske sundhedsmyndigheder efter en YouTube-video, der blandt andet udelader risici, lyder kritikken fra myndighederne. Det var ikke meningen, at videoen skulle vises uden for lægemidlets hjemmeside, lyder det fra Pfizer.

En YouTube-video med bedøvelsesmidlet Precedex fra amerikanske Hospira, der er ejet er Pfizer, har vakt opsigt hos de amerikanske sundhedsmyndigheder. Det skriver FierceBiotech på baggrund af et brev fra FDA til Hospira.

FDA's "marketingspoliti", Office of Prescription Drug Promotion (OPDP), har i brevet anklaget YouTube-videoen "What to Expect: Hospira Precedex (dexmedetomidine HCl Injection)" for at være både falsk og vildledende. OPDP skriver, at videoen udelader risici og materielle fakta om brugen af Precedex.

I en email til FierceBiotech noterer en talsperson fra Pfizer sig, at videoen blev fjernet tilbage i september, og at den ikke var direkte tilgængelig før.

"Precedex-videoen var ikke beregnet til at blive set uden for Precedex' hjemmeside, der indeholder de vigtige sikkerhedsinformationer," lyder det fra Pfizer, hvor talspersonen yderligere uddyber, at selvom videoen ikke har været offentlig tilgængelig, er der taget yderligere skridt for at fjerne indholdet fra Hospiras YouTube-kanal. Derudover påpeger man, at man i gang med at kigge på og svare på brevet fra OPDP.

Det er første gang i år, at OPDP løfter pegefingeren for overtrædelse af markedsføringsreglerne. Sidste år sendte OPDP ni breve for markedsføringsovertrædelser, blandt andet til Duchesnay, der kom i problemer, efter den amerikanske kendis Kim Kardashian havde været lidt for aggressiv i sin promovering af selskabets lægemiddel Diclegis på Instagram, Twitter og Facebook.

Kim Kardashian skaber problemer for medicinalselskab

Forsiden lige nu

Her er Novo Nordisks strategi for fremtiden

Novo Nordisk har lagt en plan for den fremtidige vækst i de forskellige dele af sin forretning. Der vil både være fokus på den traditionelle kerneforretning og nye områder, og så har selskabet intensiveret sin jagt på mulige opkøb.

Allergan sagsøgt for at vildlede patentkontor

Endnu engang er amerikanske Allergan havnet i en patenttvist om blockbusteren Restasis. Denne gang handler det dog ikke om selskabets såkaldte ”indianer-finte”, men derimod om vildledning af det amerikanske patentkontor.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier