MedWatch

Novo går efter Iran

Novo Nordisk sigter efter at erobre det iranske marked i kølvandet fra ophævelsen af sanktionerne mod landet og mere end fordobler medarbejderstaben. Men andre medicinalselskaber øger også fokus, og en WHO-konsulent siger, at landet har en velkørende national medicinalindustri.

Novo Nordisk vil nu til at kapitalisere på den goodwill, som selskabet mener, man har opbygget i Iran. Ifølge Reuters øger Novo Nordisk nu sin indsats for at kunne erobre en del af det formodentlig betydelige diabetsmarked i landet med 80 mio. indbyggere.

Udover at man i september underskrev en hensigtserklæring om at bygge en fabrik i landet med en femårig investering på 70 mio. euro, så man nu, hvor sanktionerne mod landet er blevet hævet, mere end fordoble selskabets antal af medarbejdere i landet. Man vil således gå fra 130 til 290 medarbejdere.

"Vi kan arbejde mere frit nu, hvor sanktionerne bliver ophævet. Novo har været der hele vejen igennem. Nu er der en masse virksomheder i kø for at komme ind i Iran, og jeg tror, vi kommer til at nyde godt af at have været der i et stykke tid," siger Novo Nordisks koncernmarketingdirektør, Jakob Riis, til Reuters ved World Economic Forum i Davos.

Men Novo er langt fra de eneste, som Jakob Riis også nævner, der er på vej til at øge fokus på Iran. Blandt andre Takeda og Cipla nævner overfor Reuters, at man er i gang med at undersøge de iranske muligheder. Derudover siger WHO-konsulent og professor Hans Hogerzeil, at landet har en veludviklet national medicinalindustri, som betyder, at landet efter sigende skulle være stort set selvforsynende inden for generika.

Novo scorer politikerpoint i Iran

Iran er for de store

Novo vil bygge fabrik i Iran

Forsiden lige nu

Milliontab tynger medicoselskabs egenkapital

Både 2015 og 2016 bød på markante milliontab i medicoselskabet Nanovi, og det har medført en negativ egenkapital på 8,4 mio. kr. og en gæld på små 13 mio. kr. Der er ikke meget der tyder på, at de økonomiske resultater er blevet bedre i 2017, men adm. direktør Jesper Boysen øjner lys for enden af tunnellen og er i fuld gang med at rejse flere penge.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier