Det amerikanske biotekselskab Zafgen håber på et comeback af dimensioner. Selskabet meddeler ifølge Reuters, at dets førende lægemiddelkandidat, beloranib, væsentligt reducerede kropsvægten og en overdreven trang til at spise hos patienter med Prader-Willi syndrom (PWS), den mest almindelige genetiske årsag til livstruende fedme.

Det er data fra et fase 3-studie, som blev sat på pause af FDA i december sidste år, efter at man oplevede det andet dødsfald i studiet. I begge tilfælde var der tale om en blokering i en arterie i lungerne, bilateral lungeemboli. Men nu mener selskabet altså, at de solide data, som man har set hidtil, bør resultere i, at studiet ikke længere være sat på pause.

"Det faktum, at vores stof påvirker begge de to store spørgsmål, som konfronterer disse patienter, markerer helt klart en vej fremad," siger selskabets adm. direktør, Thomas Hughes, Reuters.

Han oplyser desuden, at Zafgen ved starten af studiet havde forventet et eller to dødsfald i forsøget på grund af sygdommens art.

  Endnu et dødsfald efter fedmestudie

  Patients død sætter fedmestudie på standby

  Biotekselskab afbryder tavshed med nyt om dødsfald

  Medvind til amerikansk fedmemiddel

  Fedmemiddel leverer fremragende resultater