MedWatch

Biotekfirma håber på fedmesucces trods dødsfald

Det amerikanske biotekselskab Zafgen har kunnet notere solide resultater i det fase 3-studie, som blev afbrudt af FDA sidste år efter to dødsfald, og man håber nu på regulatorisk succes.

Det amerikanske biotekselskab Zafgen håber på et comeback af dimensioner. Selskabet meddeler ifølge Reuters, at dets førende lægemiddelkandidat, beloranib, væsentligt reducerede kropsvægten og en overdreven trang til at spise hos patienter med Prader-Willi syndrom (PWS), den mest almindelige genetiske årsag til livstruende fedme.

Det er data fra et fase 3-studie, som blev sat på pause af FDA i december sidste år, efter at man oplevede det andet dødsfald i studiet. I begge tilfælde var der tale om en blokering i en arterie i lungerne, bilateral lungeemboli. Men nu mener selskabet altså, at de solide data, som man har set hidtil, bør resultere i, at studiet ikke længere være sat på pause.

"Det faktum, at vores stof påvirker begge de to store spørgsmål, som konfronterer disse patienter, markerer helt klart en vej fremad," siger selskabets adm. direktør, Thomas Hughes, Reuters.

Han oplyser desuden, at Zafgen ved starten af studiet havde forventet et eller to dødsfald i forsøget på grund af sygdommens art.

Endnu et dødsfald efter fedmestudie

Patients død sætter fedmestudie på standby

Biotekselskab afbryder tavshed med nyt om dødsfald

Medvind til amerikansk fedmemiddel

Fedmemiddel leverer fremragende resultater

Forsiden lige nu

GSK får FDA nik til potentiel revolutionerende HIV-behandling

GSK har fået grønt lys fra de amerikanske lægemyndigheder, FDA, til selskabets mest lovende HIV-middel. Tilladelsen kan være indledningen til et paradigmeskifte inden for HIV-behandling, idet behandlingen reducerer antallet af lægemidler, patienterne behøver at tage.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier