MedWatch

Medier: GSK og Qualcomm overvejer joint venture

Storbritanniens største medicinalselskab fører samtaler med teknologikæmpen Qualcomm om at oprette et joint venture, melder flere internationale medier.

En lang række internationale medier meldte onsdag, at den britiske medicinalkoncern GlaxoSmithKline (GSK) ligger i forhandlinger med den amerikanske teknologigigant Qualcomm om at oprette et nyt fælles selskab.

Der er endnu ikke sluppet mange detaljer ud om det mulige samarbejde og ingen af parterne har ønsket at kommentere på mediernes oplysninger, der stammer fra anonyme kilder, som Bloomberg har talt med.

Qualcomm har gennem afdelingen Qualcomm Life et stort fokus på life science-industrien, hvor nye muligheder indenfor telemedicin tidligere har været i fokus.

Tidligere på måneden indgik selskabet et samarbejde med schweiziske Novartis angående udvikling af en ny generation af medicinalselskabets inhalatorer, der bruges indenfor behandling af respiratoriske sygdomme som astma og KOL.

Netop lægemidler mod respiratoriske lidelser er et af fokusområderne for GSK, og det er ikke utænkeligt, at et eventuelt samarbejde med Qualcomm ville falde inden for dette segment.

Novartis samarbejder med Qualcomm om KOL-udstyr

Roche i nyt samarbejde med teknologimastodont

Qualcomm Life udvider platform med opkøb

Qualcomm ser unik telemedicinplatform i Danmark

Åben invitation fra global kæmpe til danske virksomheder

Amerikansk teknologikæmpe begejstret for dansk telemedicin

Forsiden lige nu

Svensk Novo-selskab går tilbage på både top- og bundlinje

Både omsætning og indtjening er faldet i tredje kvartal for det svenske medicinalselskab Orexo, som Novo Holdings ejer en fjerdedel af. Selskabet styrer dog fortsat mod et nyt år med plus på bundlinjen, og der er lagt i ovnen til et endnu bedre 2018.

Johnson & Johnson indgår hepatitis-alliance

Den amerikanske medicinalkoncern Johnson & Johnson har indgået en samarbejdsaftale med et lille biotekselskab omkring hepatitis B og potentielt også en række andre infektionssygdomme.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier