MedWatch

Novo fortsætter med at købe op i FLSmidth

Novo A/S fortsætter sidste års opkøbstogt i den hæderkronede danske ingeniør- og industrikoncern FLSmidth og har senest forøget ejerandelen med 50 pct.

Novo A/S ser åbenbart fortsat en god forretning i den danske ingeniør- og industrikoncern FLSmidth. I hvert fald har man nu øget sin ejerandel af selskabet, så man sidder på 7,7 mio. aktier, eller hvad der svarer til 15,02 pct. af selskabet.

Det oplyser FLSmidth torsdag morgen i en selskabsmeddelelse.

Novo A/S købte støt op af aktien i 2015, og i begyndelsen af oktober kom det så offentligheden for øre, fordi man overskred storaktionærgrænsen på 5 pct., mens man i slutningen af november kom op på 10 pct.

Mere finansiel end strategisk

Den udvikling kommer, efter at chefen for Novo A/S, Eivind Kolding, sidder på en stadigt større pengetank, som han har svært ved at sætte i spil inden for det normale forretningsområde, life science. Det erkendte han allerede i sommer.

"Vi har også likviditeten til at investere uden for life science, og det vil vi muligvis gøre. Det kunne for eksempel være inden for infrastruktur og ejendomme. Men byder den rette mulighed sig inden for andre områder, så vil vi også kunne foretage investeringer der,” sagde han til DVCA’s Nordic Private Equity Summit i slutningen af juni.

Det er altså den tendens, som man nu ser forstærket. Investeringschef i Novo Finance Morten Beck Jørgensen karakteriserede i forbindelse med oktober måneds storaktionærstatus investeringen i FLSmidth som værende en finansiel en af slagsen, mere end en strategisk.

”Novo Finance laver primært finansielle investeringer i børsnoterede selskaber uden for life science. Det er en del af den finansielle investeringsstrategi for Novo A/S, at vi bliver langvarige investorer i veldrevne, større og stabile virksomheder, hvor vi tror på en værdiforøgelse på længere sigt. Vi ser hele tiden på, hvad der er af muligheder i markedet – både i Danmark og udlandet – og træffer på den baggrund løbende beslutning om konkrete investeringer,” lød det dengang fra ham.

Eivind Kolding og Novos pengetank er langt fra investeringsmål

Novo A/S køber yderligere op

Mens vi venter på Novos store investeringer

Forsiden lige nu

Novo-direktør: Det kan man ikke gøre meget bedre

Et amerikansk ekspertpanel under FDA stemte onsdag så godt som enstemmigt for en godkendelse af Novo Nordisks lægemiddelhåb semaglutid. Det vakte stor glæde i selskabets hovedkvarter, hvor forskningsdirektør Mads Krogsgaard Thomsen fulgte seancen med flere hundrede kolleger.

Sydbank: Eksperter ser semaglutid som den førende GLP-1-analog

Ifølge Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen var de eksperter, som onsdag aften anbefalede en amerikansk godkendelse af Novo Nordisks lægemiddelhåb semaglutid, meget tilfredse med både effekt- og hjertekardata på midlet. Han forventer en kursstigning fra morgenstunden og en godkendelse til december.

Amerikansk Novo-rival sætter sig selv til salg

Novo Nordisks nærmeste rival på det amerikanske marked for fedmebehandling sår tvivl om sin egen overlevelse og lægger blandt andet op til, at et salg eller en fusion kan komme på tale.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier