MedWatch

Shkreli skal møde i senatet og afgive forklaring om prisforhøjelser

Som et led i en række høringer om høje medicinpriser er den tidligere Turing-boss blevet bedt om at komme og forklare prisstigninger på mere end 5.000 pct.

Man har ikke set meget til farmaindustriens bad-boy, Martin Shkreli, siden han i december blev sigtet for svindel med værdipapirer. Men nu er den tidligere topdirektør for medicinalselskabet Turing blevet bedt om at møde op i det amerikanske senat på næste tirsdag, skriver FiercePharma.

Senatet er i gang med at afholde en række høringer om følgevirkningerne af de massive prisstigninger nogle virksomheder har udsat medicin, der er gået af patent for. Turing var ledende for den politik, da virksomheden med Martin Shkreli i spidsen i august sidste år hævede prisen på Daraprim fra 13,5 dollars for en tablet til 750 dollars, og nu vil senatet altså gerne høre hans forklaring på prisstigningen.

Også den vikarierende topchef for canadiske Valeant, Howard Schiller er blevet bedt om at møde op. Valeant har også hævet prisen massivt på hjertelægemidlerne Isuprel og Nitropress.

Howard Schiller har bekræftet at han kommer, men det er usikkert, om Martin Shkreli dukker op. Hans advokat har afvist at kommentere på det.

Valeant ruster sig til kamp – hyrer advokat og krisekommunikatør

Shkreli stopper som Turing-chef efter anholdelse

Følgevirkningerne af prisforhøjelser på kopimedicin belyses i Senatet

 

Forsiden lige nu

Store danske medicinalvirksomheder satser på Colombia

De største spillere i den danske medicinalbranche rejser torsdag til Colombia med Dansk Industri i jagten på nye markeder. Middelklassen er eksploderet i det latinamerikanske land, og det har sat større krav til velfærd og sundhedsvæsenet højt på dagsordenen.

Dansk vækstkomet fortsætter ufortrødent og udvider til USA

DTU-virksomheden Intomics er klar til at skrive videre på den væksthistorie, der har ført til en stigning i bruttofortjenesten på 140 pct. på fire år og en fordobling af arbejdsstyrken på blot et par år. Det siger selskabets adm. direktør, Thomas Skøt Jensen, som også afslører, at man er på nippet til at udvide forretningen til den amerikanske biotekby Cambridge.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier