Man har ikke set meget til farmaindustriens bad-boy, Martin Shkreli, siden han i december blev sigtet for svindel med værdipapirer. Men nu er den tidligere topdirektør for medicinalselskabet Turing blevet bedt om at møde op i det amerikanske senat på næste tirsdag, skriver FiercePharma.

Senatet er i gang med at afholde en række høringer om følgevirkningerne af de massive prisstigninger nogle virksomheder har udsat medicin, der er gået af patent for. Turing var ledende for den politik, da virksomheden med Martin Shkreli i spidsen i august sidste år hævede prisen på Daraprim fra 13,5 dollars for en tablet til 750 dollars, og nu vil senatet altså gerne høre hans forklaring på prisstigningen.

Også den vikarierende topchef for canadiske Valeant, Howard Schiller er blevet bedt om at møde op. Valeant har også hævet prisen massivt på hjertelægemidlerne Isuprel og Nitropress.

Howard Schiller har bekræftet at han kommer, men det er usikkert, om Martin Shkreli dukker op. Hans advokat har afvist at kommentere på det.

  Valeant ruster sig til kamp – hyrer advokat og krisekommunikatør

  Shkreli stopper som Turing-chef efter anholdelse

  Følgevirkningerne af prisforhøjelser på kopimedicin belyses i Senatet