MedWatch

Øjenskader sætter stopper for Roche-middel i Indien

To indiske stater har nu sat en stopper for salget af Roches cancermiddel Avastin, fordi flere læger har brugt lægemidlet til behandling af øjensygdommen AMD, der har givet alvorlige øjenskader.

Salget af cancermidlet Avastin fra schweiziske Roche er blevet stoppet i to indiske stater. Det rapporterer Reuters.

Årsagen er, at flere læger åbenbart ynder at bruge Avastin off-label - det vil sige til brug, som lægemidlet ikke er godkendt til - i dette tilfælde til behandling af øjensygdommen aldersrelateret macular degeneration (AMD), hvilket blandt andet kan medføre synstab. Roche har i øvrigt lægemidlet Lucentis til behandling af AMD.

De to stater, der nu har sat salget af Avastin på hold er Gujarat og Telangana. Den uautoriserede brug af Avastin har indtil videre kostet 15 patienter alvorlige skader. De blev i sidste uge opereret på C.H. Nagri Municipal Eye Hospital i Ahmedabad efter hævelse og smerte i øjnene. Seks patienter er stadig indlagt.

"Denne brug (af Avastin, red.) indebærer en risiko for forurening og har allerede ført til alvorlige bakterieinfektioner i øjet i andre lande rundt om i verden. Roche vil samarbejde fuldt ud i forbindelse med undersøgelser foretaget af myndighederne. Vi tager begivenhederne i Gujarat meget alvorligt," lyder det fra Roche i en meddelelse.

Forsiden lige nu

MSD's Keytruda fejler i mavekræftstudie

Immunterapien Keytruda fra amerikanske Merck/MSD har ikke kunnet overgå kemoterapi i andenlinjebehandling af patienter med kræft i mave eller spiserør. Lægemidlet blev for få måneder siden godkendt i indikationen i tredje linje.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier