MedWatch

Novozymes: Ny bestyrelse skal styrke udskilt selskab

Mangel på synergier har fået Novozymes til at udskille sin albuminforretning i et selvstændigt selskab, hvor en garvet industrimand som bestyrelsesformand skal få forretningen på skinner.

Novozymes ændrer i sin farmaforretning og udskiller albuminforretningen i et nyt, selvstændigt selskab.

Det fremgår af Novozymes regnskab for fjerde kvartal, som er offentliggjort tirsdag morgen.

"Vi kan se, at der ikke er ret mange synergier mellem den del af forretningen og Novozymes. Derfor vælger vi nu at udskille forretningen i et selvstændigt selskabet," siger Benny Loft, finansdirektør i Novozymes, til Ritzau Finans.

Det nye selskab kommer til at hedde Albumedix. Og direktionen kommer til at referere til en uafhængig bestyrelse.

"Når vi laver et selvstændigt selskab, har det mulighed for at konkurrere direkte i biotekbranchen. Samtidig får det en bestyrelse, der kan fokusere på det," siger Benny Loft.

Mere blod på tanden

Peder Holk Nielsen, administrerende direktør i Novozymes, siger, at man ikke mener, at Novozymes kan tilføre selskabet mere - og det er ikke strategisk vigtigt.

"Ved at udskille selskabet kan det måske give det lidt mere blod på tanden. Det kan også fejle," siger direktøren med hensyn til selskabet.

"Men vi kan noget på albumin, som andre ikke kan i dag. Det, der er vigtigt for os, er at få flere kliniske studier igennem. Og så må vi se, hvordan det går. Vi har endnu ikke sat ord på - men det kunne ende med et partnerskab," siger Peder Holk Nielsen.

Albumedix vil fortsat indgå i Novozymes' regnskab og kommer ikke til at påvirke de finansielle resultater for 2016. Det bliver Don deBethizy, der bliver formand for bestyrelsen i det nye selskab.

Det nye selskab har omkring 100 ansatte, oplyser Novozymes.

Novozymes fravælger farma og skaber nyt selskab

Novozymes Biopharma indgår ny aftale

Den industrielle biotekstråle i Bagsværd

Forsiden lige nu

Svensk Novo-selskab går tilbage på både top- og bundlinje

Både omsætning og indtjening er faldet i tredje kvartal for det svenske medicinalselskab Orexo, som Novo Holdings ejer en fjerdedel af. Selskabet styrer dog fortsat mod et nyt år med plus på bundlinjen, og der er lagt i ovnen til et endnu bedre 2018.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier