MedWatch

Novozymes: Ny bestyrelse skal styrke udskilt selskab

Mangel på synergier har fået Novozymes til at udskille sin albuminforretning i et selvstændigt selskab, hvor en garvet industrimand som bestyrelsesformand skal få forretningen på skinner.

Novozymes ændrer i sin farmaforretning og udskiller albuminforretningen i et nyt, selvstændigt selskab.

Det fremgår af Novozymes regnskab for fjerde kvartal, som er offentliggjort tirsdag morgen.

"Vi kan se, at der ikke er ret mange synergier mellem den del af forretningen og Novozymes. Derfor vælger vi nu at udskille forretningen i et selvstændigt selskabet," siger Benny Loft, finansdirektør i Novozymes, til Ritzau Finans.

Det nye selskab kommer til at hedde Albumedix. Og direktionen kommer til at referere til en uafhængig bestyrelse.

"Når vi laver et selvstændigt selskab, har det mulighed for at konkurrere direkte i biotekbranchen. Samtidig får det en bestyrelse, der kan fokusere på det," siger Benny Loft.

Mere blod på tanden

Peder Holk Nielsen, administrerende direktør i Novozymes, siger, at man ikke mener, at Novozymes kan tilføre selskabet mere - og det er ikke strategisk vigtigt.

"Ved at udskille selskabet kan det måske give det lidt mere blod på tanden. Det kan også fejle," siger direktøren med hensyn til selskabet.

"Men vi kan noget på albumin, som andre ikke kan i dag. Det, der er vigtigt for os, er at få flere kliniske studier igennem. Og så må vi se, hvordan det går. Vi har endnu ikke sat ord på - men det kunne ende med et partnerskab," siger Peder Holk Nielsen.

Albumedix vil fortsat indgå i Novozymes' regnskab og kommer ikke til at påvirke de finansielle resultater for 2016. Det bliver Don deBethizy, der bliver formand for bestyrelsen i det nye selskab.

Det nye selskab har omkring 100 ansatte, oplyser Novozymes.

Novozymes fravælger farma og skaber nyt selskab

Novozymes Biopharma indgår ny aftale

Den industrielle biotekstråle i Bagsværd

Forsiden lige nu

ABG: Konkurrenter kan have skabt uro om Darzalex-prognose

Problemer er fortsat for Genmab-aktien i kølvandet på hæmatologikonferencen ASH i denne uge, primært på baggrund af stærke data fra en CAR-T-celleterapi mod knoglemarvskræft. Aktien har torsdag eftermiddag mistet mere end 14 pct. af sine værdi i forhold til inden konferencen.

Novos nye partner har fokus på neurologiske sygdomme

Novo Nordisk har netop indgået en mulig milliardaftale med et belgisk selskab om et eksperimentel lægemiddel mod diabetes og NASH. Men biotekselskabets arbejde har ellers mere berøring med sygdomsområder, som to andre danske selskaber fokuserer på.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier