MedWatch

Outsider vil hente trecifret millionbeløb til biosimilært sats

Det biosiomilære område er udpræget et spil for de store giganter, da det er særdeles omkostningstungt, men nu forsøger en amerikansk biotek-aktør sig alligevel.

Amgen, Sandoz, Eli Lilly, Mylan, Biogen og Samsung er alle i færd med at udvikle eller udrulle biosimilære lægemidler. Fælles for alle disse selskaber er, at de har særdeles dybe lommer, hvilket umiddelbart er en forudsætning for at beskæftige sig med at forsøge at udvikle versioner af allerede eksisterende biologiske lægemidler. Det er en dyr proces, og det er en dyr produktion.

Men et amerikansk biotekselskab forsøger sig ifølge FierceBiotech også, uden de helt store midler. Det er Oncobiologics, som med direktør og medejer Pankaj Mohan i spidsen forsøger at udvikle biosimilære versioner af gigtlægemidlet Humira og kræftlægemidlet Avastin.

Selskabet har gennemført fase 1-studier med de to midler og vil nu gå på børsen i USA for at hente 115 mio. dollars, svarende til 788 mio. kr., som skal bruges til at gennemføre fase 3-studier med midlerne, så selskabet kan få dem på markedet. Derudover er seks yderligere lægemidler i præklinisk udvikling.

Biogen og Samsung får godkendt biosimilært gigtmiddel

Patentmyndigheder afviser Amgen

Mylan afsætter milliardbeløb til udvikling af biosimilære lægemidler

Sandoz fortsætter de biosimilære fremskridt

Forsiden lige nu

Japansk medvind til dansk medicoopstart

Det danske opstartsselskab Medtrace har indgået et nyt samarbejde med et japansk industrikonglomorat, som skal hjælpe selskabet med den regulatoriske og kommercielle udvikling af hovedproduktet.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier