MedWatch

Abbott må tilbagekalde sterilt fremstillede produkter

Alle sterilt lavede produkter fra Abbotts blandingsapotek kaldes nu tilbage i Californien. Tibagekaldelsen gælder over et år tilbage.

Abbotts blandingsapotek kalder nu frivilligt alle sterilt blandede produkter tilbage i staten Californien. Det fremgår af FDAs hjemmeside.

Produkterne omhandler injicerbare lægemidler, sterile opløsninger, øjendråber og øjensalver og gælder alt, der er uddelt mellem 1. januar 2015 og 14. januar 2016.

Tilbagekaldelsen sker på baggrund af en serie af FDA-inspektioner hos Abbott-apoteket i Berkely i Californien. Hvad der specifikt har fremkaldt det drastiske skridt fremgår ikke af hjemmesiden, hvor der bare står, at hvis der er en mikrobiel forurening i sterile produkter, så er der risiko for alvorlige og potentielt livstruende infektioner hos brugeren.

Abbotts apotek har endnu ikke fået nogle henvendelser om bivirkninger i forbindelse med produkterne, som kun er distribueret fra apotekets facilitet i Berkeley.

Abbott teamer op med fodboldstjerne

Abbott leverer stort set som forventet

Abbotts og AbbVies danske datterselskaber viser igen flotte resultater efter opsplitning

 

Forsiden lige nu

EMA-chef får kritik for "partisk kampagne"

Direktøren for Det Europæiske Lægemiddelagentur beskyldes for at være lidt for smart og have skruet for hårdt på spin-knappen inden afgørelsen om placeringen af agenturet. Men medarbejderne elsker ham.

Skåninge raser over svensk regering i EMA-sag

I det sydlige Sverige er man fortørnede over, at Sverige ikke støttede Danmark bedre i kampen om at få Det Europæiske Lægemiddelagentur til København. Der bliver både brugt ord som kriminelt, svigt og ubegribeligt.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier