Danske Novo Nordisk har et kæmpe forspring - målt på politisk goodwill -  i forhold til konkurrenterne i Iran, når de vestlige sanktioner mod landet lempes. Det skriver Dagbladet Børsen.

"Vi takker Novo Nordisk for ikke at have efterladt os alene under sanktionerne og for nu at bygge en fabrik i Iran," lød det indledende til udenrigsminister Kristian Jensen (V) ifølge avisen, da han i forrige uge besøgte Sundhedsministeriet i Teheran.

Og der var flere roser til Novo Nordisk under eksportfremstødet i Iran, hvor også hvor Leo Pharma, Lundbeck, Ambu, Europe Medical Solution og Healthcare Denmark var med.

I Novo Nordisk, der netop har investeret godt en halv milliard kr. i en ny fabrik i Iran, er der ingen tvivl om potentialet i landet, hvor man estimererer, at der i 2035 er tale om 8,4 mio. behandlingskrævende patienter, der i snit skal have behandling for 471 dollars.

Rettet 09.46. I første citat fremstod det som om, at det var udenrigsminister Kristian Jensen, der takkede Novo. Det var derimod en repræsentant fra Sundhedsministeriet i Teheran.