MedWatch

Novo scorer politikerpoint i Iran

Novo Nordisk blev flere gange fremhævet af udenrigsminister Kristian Jensen (V) under et eksportfremstød i Iran. Hos Novo Nordisk er der ingen tvivl om det store potentiale i landet (rettet 09.46).

Danske Novo Nordisk har et kæmpe forspring - målt på politisk goodwill - i forhold til konkurrenterne i Iran, når de vestlige sanktioner mod landet lempes. Det skriver Dagbladet Børsen.

"Vi takker Novo Nordisk for ikke at have efterladt os alene under sanktionerne og for nu at bygge en fabrik i Iran," lød det indledende til udenrigsminister Kristian Jensen (V) ifølge avisen, da han i forrige uge besøgte Sundhedsministeriet i Teheran.

Og der var flere roser til Novo Nordisk under eksportfremstødet i Iran, hvor også hvor Leo Pharma, Lundbeck, Ambu, Europe Medical Solution og Healthcare Denmark var med.

I Novo Nordisk, der netop har investeret godt en halv milliard kr. i en ny fabrik i Iran, er der ingen tvivl om potentialet i landet, hvor man estimererer, at der i 2035 er tale om 8,4 mio. behandlingskrævende patienter, der i snit skal have behandling for 471 dollars.

Rettet 09.46. I første citat fremstod det som om, at det var udenrigsminister Kristian Jensen, der takkede Novo. Det var derimod en repræsentant fra Sundhedsministeriet i Teheran.

Forsiden lige nu

Svensk Novo-selskab går tilbage på både top- og bundlinje

Både omsætning og indtjening er faldet i tredje kvartal for det svenske medicinalselskab Orexo, som Novo Holdings ejer en fjerdedel af. Selskabet styrer dog fortsat mod et nyt år med plus på bundlinjen, og der er lagt i ovnen til et endnu bedre 2018.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier