MedWatch

Novo scorer politikerpoint i Iran

Novo Nordisk blev flere gange fremhævet af udenrigsminister Kristian Jensen (V) under et eksportfremstød i Iran. Hos Novo Nordisk er der ingen tvivl om det store potentiale i landet (rettet 09.46).

Danske Novo Nordisk har et kæmpe forspring - målt på politisk goodwill - i forhold til konkurrenterne i Iran, når de vestlige sanktioner mod landet lempes. Det skriver Dagbladet Børsen.

"Vi takker Novo Nordisk for ikke at have efterladt os alene under sanktionerne og for nu at bygge en fabrik i Iran," lød det indledende til udenrigsminister Kristian Jensen (V) ifølge avisen, da han i forrige uge besøgte Sundhedsministeriet i Teheran.

Og der var flere roser til Novo Nordisk under eksportfremstødet i Iran, hvor også hvor Leo Pharma, Lundbeck, Ambu, Europe Medical Solution og Healthcare Denmark var med.

I Novo Nordisk, der netop har investeret godt en halv milliard kr. i en ny fabrik i Iran, er der ingen tvivl om potentialet i landet, hvor man estimererer, at der i 2035 er tale om 8,4 mio. behandlingskrævende patienter, der i snit skal have behandling for 471 dollars.

Rettet 09.46. I første citat fremstod det som om, at det var udenrigsminister Kristian Jensen, der takkede Novo. Det var derimod en repræsentant fra Sundhedsministeriet i Teheran.

Forsiden lige nu

ABG: Konkurrenter kan have skabt uro om Darzalex-prognose

Problemer er fortsat for Genmab-aktien i kølvandet på hæmatologikonferencen ASH i denne uge, primært på baggrund af stærke data fra en CAR-T-celleterapi mod knoglemarvskræft. Aktien har torsdag eftermiddag mistet mere end 14 pct. af sine værdi i forhold til inden konferencen.

Novos nye partner har fokus på neurologiske sygdomme

Novo Nordisk har netop indgået en mulig milliardaftale med et belgisk selskab om et eksperimentel lægemiddel mod diabetes og NASH. Men biotekselskabets arbejde har ellers mere berøring med sygdomsområder, som to andre danske selskaber fokuserer på.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier