MedWatch

Kina slår ned på den lokale medicinalindustri

De kinesiske lægemiddelmyndigheder (CFDA) har endnu engang været ude med riven efter en række lokale medicinalselskaber i forsøget på at stramme op på kvaliteten af kinesiske lægemidler.

14 kinesiske medicinalselskaber er kommet i klemme hos den folkerige stats lægemiddelmyndigheder (CFDA) i denne uge. Nedslaget sker i forlængelse af de kinesiske myndigheders fortsatte arbejde for at forbedre kvaliteten af og kontrollen med lokalt producerede lægemidler. Det skriver FiercePharmaAsia.

Selskaberne, der tæller Sichuan Changzheng Pharmaceuticals, blev fældet af en test af en række medicintyper. Blandt andet blev der fundet fejl i 16 partier af isoniazid tabletter, som er en antibiotikatype, der bruges til behandling er tuberkulose, mens også stoffer brugt i hostemedicin og næsedråber blev testet. Derudover sagde CFDA også, at man fortsat undersøger en række selskaber.

Der er i det sidste års tid kommet et forøget fokus på standarden af den lokalt producerede medicin i Kina. Derfor er lægemiddelstyrelsen også gået mere aktivt til værks, når det kommer til at slå ned på selskaberne. Tilbage i henholdsvis november og december var der også en række lægemidler, som blev afvist som følge af utilstrækkelig eller fejlagtige forskningsdata.

Kinas skrappere attitude overfor medicinalselskaberne skyldes primært, at landet ønsker at blive mindre afhængig af importerede lægemidler, både de dyre blockbustere og den billigere generika. Det kan derfor potentielt også gøre livet mere besværligt for de udenlandske selskaber, som allerede har oplevet lavere salgstal i Kina.

Kina skærper blikket på kliniske forsøg

Kina skruer op for kontrollen

GSK tror på kinesisk comeback efter korruptionsskandale

Optakt til nye vanskeligheder på det kinesiske marked

Forsiden lige nu

Store danske medicinalvirksomheder satser på Colombia

De største spillere i den danske medicinalbranche rejser torsdag til Colombia med Dansk Industri i jagten på nye markeder. Middelklassen er eksploderet i det latinamerikanske land, og det har sat større krav til velfærd og sundhedsvæsenet højt på dagsordenen.

Dansk vækstkomet fortsætter ufortrødent og udvider til USA

DTU-virksomheden Intomics er klar til at skrive videre på den væksthistorie, der har ført til en stigning i bruttofortjenesten på 140 pct. på fire år og en fordobling af arbejdsstyrken på blot et par år. Det siger selskabets adm. direktør, Thomas Skøt Jensen, som også afslører, at man er på nippet til at udvide forretningen til den amerikanske biotekby Cambridge.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier