14 kinesiske medicinalselskaber er kommet i klemme hos den folkerige stats lægemiddelmyndigheder (CFDA) i denne uge. Nedslaget sker i forlængelse af de kinesiske myndigheders fortsatte arbejde for at forbedre kvaliteten af og kontrollen med lokalt producerede lægemidler. Det skriver FiercePharmaAsia.

Selskaberne, der tæller Sichuan Changzheng Pharmaceuticals, blev fældet af en test af en række medicintyper. Blandt andet blev der fundet fejl i 16 partier af isoniazid tabletter, som er en antibiotikatype, der bruges til behandling er tuberkulose, mens også stoffer brugt i hostemedicin og næsedråber blev testet. Derudover sagde CFDA også, at man fortsat undersøger en række selskaber.

Der er i det sidste års tid kommet et forøget fokus på standarden af den lokalt producerede medicin i Kina. Derfor er lægemiddelstyrelsen også gået mere aktivt til værks, når det kommer til at slå ned på selskaberne. Tilbage i henholdsvis november og december var der også en række lægemidler, som blev afvist som følge af utilstrækkelig eller fejlagtige forskningsdata.

Kinas skrappere attitude overfor medicinalselskaberne skyldes primært, at landet ønsker at blive mindre afhængig af importerede lægemidler, både de dyre blockbustere og den billigere generika. Det kan derfor potentielt også gøre livet mere besværligt for de udenlandske selskaber, som allerede har oplevet lavere salgstal i Kina.

  Kina skærper blikket på kliniske forsøg

  Kina skruer op for kontrollen

  GSK tror på kinesisk comeback efter korruptionsskandale

  Optakt til nye vanskeligheder på det kinesiske marked