MedWatch

Kina slår ned på den lokale medicinalindustri

De kinesiske lægemiddelmyndigheder (CFDA) har endnu engang været ude med riven efter en række lokale medicinalselskaber i forsøget på at stramme op på kvaliteten af kinesiske lægemidler.

14 kinesiske medicinalselskaber er kommet i klemme hos den folkerige stats lægemiddelmyndigheder (CFDA) i denne uge. Nedslaget sker i forlængelse af de kinesiske myndigheders fortsatte arbejde for at forbedre kvaliteten af og kontrollen med lokalt producerede lægemidler. Det skriver FiercePharmaAsia.

Selskaberne, der tæller Sichuan Changzheng Pharmaceuticals, blev fældet af en test af en række medicintyper. Blandt andet blev der fundet fejl i 16 partier af isoniazid tabletter, som er en antibiotikatype, der bruges til behandling er tuberkulose, mens også stoffer brugt i hostemedicin og næsedråber blev testet. Derudover sagde CFDA også, at man fortsat undersøger en række selskaber.

Der er i det sidste års tid kommet et forøget fokus på standarden af den lokalt producerede medicin i Kina. Derfor er lægemiddelstyrelsen også gået mere aktivt til værks, når det kommer til at slå ned på selskaberne. Tilbage i henholdsvis november og december var der også en række lægemidler, som blev afvist som følge af utilstrækkelig eller fejlagtige forskningsdata.

Kinas skrappere attitude overfor medicinalselskaberne skyldes primært, at landet ønsker at blive mindre afhængig af importerede lægemidler, både de dyre blockbustere og den billigere generika. Det kan derfor potentielt også gøre livet mere besværligt for de udenlandske selskaber, som allerede har oplevet lavere salgstal i Kina.

Kina skærper blikket på kliniske forsøg

Kina skruer op for kontrollen

GSK tror på kinesisk comeback efter korruptionsskandale

Optakt til nye vanskeligheder på det kinesiske marked

Forsiden lige nu

Danske rehabselskaber flokkes til det tyske marked

De danske producenter af hjælpemidler søger i stigende grad vækst fra salg i Tyskland. Det gælder etablerede koncerner som Guldmann, der investerer i Tyskland på ny, såvel som de helt små opstartsvirksomheder, der tager deres første skridt på markedet.

Novo-ejet Coloplast-konkurrent nedjusterer

Den britiske medicoproducent Convatec, delvist ejet af Novo Holdings og en stor konkurrent til Coloplast, nedjuster forventningerne til året –det får aktien til at styrtdykke.

Biocare Copenhagen satser igen på USA

Den danske biotekvirksomhed Biocare Copenhagen genoptager nu planerne om ekspansion på det amerikanske marked, efter at Donald Trumps varslede planer om indgreb i det amerikanske sundhedssystem tilsyneladende ikke har fået den effekt, man frygtede de ville få.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier