RETTELSE: Det franske sundhedsministerium afviser ifølge BBC, at der skulle være tale om et cannabisbaseret smertemiddel.

Seks personer er i kritisk tilstand efter at have deltaget i et medicinsk forsøg, oplyser det franske sundhedsministerium ifølge flere medier. Sundhedsministeriet skriver i en meddelelse på deres hjemmeside, at en ud af de seks, der alle er i intensiv behandling, er erklæret hjernedød.

Ifølge den franske tv-station TF1 står medicinske forskningscenter Biotrial bag forsøget og testpersonerne, der alle var raske og deltog frivilligt, har angiveligt taget medicinen hjemme hos sig selv. Der skulle være tale om et oralt produkt, der er ved at blive udviklet af en europæisk unavngiven virksomhedl. Ifølge Reuters skulle det være et smertestillende præparat indeholdende cannabis. De første forsøgspersoner blev allerede indlagt i starten af ugen.

Det franske sundhedsministerium har med det samme igangsat en undersøgelse af forsøget, og stoppet alle forsøg, og sundhedsminister Marisol Touraine er på vej til Rennes, hvor hun vil holde et pressemøde senere i dag.

  Briter opnår nye genveje for cannabis-middel

  Medicinalgiganter kom først med medicinsk cannabis... i 1919

  Italien vil gro medicinsk marihuana hos militæret