MedWatch

Seks personer i kritisk tilstand efter klinisk forsøg

Et klinisk forsøg er gået helt galt i Frankrig, hvor man angiveligt har afprøvet noget smertestillende medicin, der skulle indeholde cannabis.

RETTELSE: Det franske sundhedsministerium afviser ifølge BBC, at der skulle være tale om et cannabisbaseret smertemiddel.

Seks personer er i kritisk tilstand efter at have deltaget i et medicinsk forsøg, oplyser det franske sundhedsministerium ifølge flere medier. Sundhedsministeriet skriver i en meddelelse på deres hjemmeside, at en ud af de seks, der alle er i intensiv behandling, er erklæret hjernedød.

Ifølge den franske tv-station TF1 står medicinske forskningscenter Biotrial bag forsøget og testpersonerne, der alle var raske og deltog frivilligt, har angiveligt taget medicinen hjemme hos sig selv. Der skulle være tale om et oralt produkt, der er ved at blive udviklet af en europæisk unavngiven virksomhedl. Ifølge Reuters skulle det være et smertestillende præparat indeholdende cannabis. De første forsøgspersoner blev allerede indlagt i starten af ugen.

Det franske sundhedsministerium har med det samme igangsat en undersøgelse af forsøget, og stoppet alle forsøg, og sundhedsminister Marisol Touraine er på vej til Rennes, hvor hun vil holde et pressemøde senere i dag.

Briter opnår nye genveje for cannabis-middel

Medicinalgiganter kom først med medicinsk cannabis... i 1919

Italien vil gro medicinsk marihuana hos militæret

 

Forsiden lige nu

EUHA-optakt: Det skal vi holde øje med

Når det i morgen går løs på høreapparatsmessen EUHA i Nürnberg, er det især værd at holde med selskabernes status på remote fine tuning-teknologier, genopladelige batterier og det kommende over the counter-marked i USA. De helt store produktlanceringer skal vi nok ikke forvente, vurderer analytiker.

Danske rehabselskaber flokkes til det tyske marked

De danske producenter af hjælpemidler søger i stigende grad vækst fra salg i Tyskland. Det gælder etablerede koncerner som Guldmann, der investerer i Tyskland på ny, såvel som de helt små opstartsvirksomheder, der tager deres første skridt på markedet.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier