MedWatch

Indisk koncern vil spille større rolle i USA

Den indiske kopimedicinkoncern Cipla vil med afsæt i en lang række lanceringer forsøge at tage en markant større bid af det amerikanske medicinalmarked frem mod 2020.

Indiske Cipla kan ikke klandres for ikke at have ambitioner. Generikaselskabet vil ifølge FiercePharmaAsia med udgangspunkt i en lang række lanceringer udvide sin markedsandel på det amerikanske marked, så man i 2020 når op på en fjerdedel af markedet.

Selskabet har således planer om at tildele flere F&U-ressourcer specifikt til Nordamerika, hvor man har store forventninger indenfor især det respiratoriske område, onkologi og HIV.

Overfor investorer oplyste Cipla, at man i øjeblikket har 200 lægemidler under udvikling, hvoraf top-50 har potentialet til at indbringe selskabet mere end 30 mia. dollars i indtjening. Endvidere fortalte man, at man har planer om at indsende mellem 10 og 15 ansøgninger til FDA på nye generikalægemidler.

Indisk medicingigant styrker sin position i USA

Kopikæmpe i indisk infight med Novartis

Indere lancerer kopi af GSK-blockbuster

Forsiden lige nu

Novo-direktør: Det kan man ikke gøre meget bedre

Et amerikansk ekspertpanel under FDA stemte onsdag så godt som enstemmigt for en godkendelse af Novo Nordisks lægemiddelhåb semaglutid. Det vakte stor glæde i selskabets hovedkvarter, hvor forskningsdirektør Mads Krogsgaard Thomsen fulgte seancen med flere hundrede kolleger.

Sydbank: Eksperter ser semaglutid som den førende GLP-1-analog

Ifølge Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen var de eksperter, som onsdag aften anbefalede en amerikansk godkendelse af Novo Nordisks lægemiddelhåb semaglutid, meget tilfredse med både effekt- og hjertekardata på midlet. Han forventer en kursstigning fra morgenstunden og en godkendelse til december.

Amerikansk Novo-rival sætter sig selv til salg

Novo Nordisks nærmeste rival på det amerikanske marked for fedmebehandling sår tvivl om sin egen overlevelse og lægger blandt andet op til, at et salg eller en fusion kan komme på tale.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier