Amerikanske Amgen er i første omgang kommet ud som taberen i den verserende patentstrid, som selskabet har mod Abbvie. For de amerikanske patentmyndigheder har torsdag afvist Amgens anmodning om at kigge nærmere på to formuleringspatenter på en af AbbVies blockbustere, gigtmidlet Humira. Det skriver Reuters.

Amgen hævder, at de to pågældende patenter aldrig burde være givet til AbbVie, men patentmyndighederne føler sig altså ikke overbevist af Amgens ansøgning eller de fremlagte beviser. Det betyder dog ikke en afslutning på sagen endnu, for Amgen har med det samme meldt ud, at selskabet stadig har tænkt sig at udfordre patenterne ved domstolen.

Årsagen til striden skal findes i, at Amgen udvikler en billigere, biosimilær version af Humira. Det vil være en særdeles lukrativ forretning, da medicinen solgte for 12,5 mia. dollars tilbage i 2014, og forventes at sælge for op mod 18 mia. i 2020. Amgen er langt fra det eneste selskab, som udvikler en biosimilær version, men det er det første, som har indsendt en markedsføringsansøgning til de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA.

  Amgen indsender ansøgning på biosimilært middel

  Sandoz fortsætter de biosimilære fremskridt

  Biosimilære midler presser Merck til engelsk prisnedsættelse