MedWatch

Pfizer mener, de har den potentielt bedste behandling mod kræft

Ny genterapi-teknologi vil gøre Pfizer til frontløber på kræft-området, mener selskabet selv. Hvis det altså lykkes, at lave en form for standardiseret behandling.

Pfizer vil satse på bedre kræftmidler, der er lettere at producere. Det skriver Reuters.

Sammen med sin franske partner Cellectis, er Pfizer i gang med at udvikle den type genterapi, som hedder CAR T eller chimeric antigen receptor-terapi, hvor man genetisk ændrer T-cellerne, så de bedre er i stand til at spotte og angribe kræft. Pfizer siger, at der er store behandlingsmæssige og produktionsmæssige fordele ved CAR T-celler.

Forskningschef Mikael Dolsten fra Pfizer har udtalt, at CAR T-celler er det næste store i kampen mod kræft.

Novartis og de mindre biotekfirmaer Kite Pharma og Juno Therapeutics er længst i udviklingen af Car T-celler, der i mindre studier i tidlig fase har vist, at de kan eliminere alle spor af blodkræft i 90 pct. af patienter, der er løbet tør for andre behandlingsmuligheder.

Nogle analytikere har vurderet, at en enkelt behandling med CAR T-celler kan koste op til 450.000 dollars, altså 3,1 mio. kroner.

Hyldebehandling

Behandlingen laves i øjeblikket ved, at man tager T-celler ud af en patient, og ændrer dem genetisk, så de kan finde særlige proteiner på kræft-celler, hvorefter de skydes tilbage ind i patienten. Det er en proces, der kan tage flere uger.

Pfizers tilgang til behandlingen vil være at bruge en rask donors T-celler, så man kan have en behandling på hylden, når en patient kommer ind og flere tusinder kan behandles ud fra den samme donor. Det er dog vigtigt, at cellerne konstrueres, så de ikke laver ravage i patienternes immunsystem, og det ikke går amok og ultimativt forårsager patientens død.

Hvis Pfizer og Cellectis’ metode lykkes, så vil T-cellerne kunne produceres billigere end hidtil set.

Pfizer: Fokuser nu på vores pipeline

Merck og Pfizer skubber Avelumab ind i fase tre

Merck og Pfizer skubber Avelumab ind i fase tre

Forsiden lige nu

Genmab søger om ny godkendelse hos EMA

I Europa vil Genmab nu til at have hovedproduktet, Darzalex, godkendt til førstelinjebehandling for knoglemarvskræft. Det udløser en ny milepælsbetaling fra partneren Janssen. (Opdateret 13.35)

EMA-chef: Ansatte er lettede efter afklaring

Stemningen blandt de cirka 900 ansatte i EMA er god, efter der mandag kom afklaring om agenturets fremtid. Nu begynder de mere praktiske overvejelser om at flytte, lyder det fra EMA-direktør Guido Rasi, der frygter at miste op til en fjerdedel af agenturets ansatte.

Novo-topchef: Hjerte-kar-data har vendt trenden for Victoza

Efter udfordringer på det amerikanske marked er Novo Nordisks Victoza igen begyndt at tage markedsandele. Det sker efter indlægssedlen er blevet opdateret i forhold til hjerte-kar-hændelser, lyder det fra topchef, Lars Fruergaard Jørgensen.

Licensaftale kan indbringe svensk biotekselskab 525 mio kr

Stockholmvirksomheden Pledpharma har indgået en aftale med Solasia Pharma, der sikrer sidstnævnte eksklusive rettigheder til udvikling og kommercialisering af det svenske hovedaktiv i en række asiatiske lande. Forhånds- og milepælsbetalinger kan indbringe trecifret millionbeløb.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier