MedWatch

Obamas foretrukne tættere på FDA-toppost

Præsident Obamas nominerede til at blive ny topchef for det amerikanske tilsynsagentur FDA har nu fået opbakning fra et panel i senatet og er dermed tæt på at sidde i chefstolen.

Robert Califf ser nu ud til at være næsten sikker på at blive ny topchef for det amerikanske tilsynsagentur FDA. Den amerikanske hjertelæge, der er nomineret af præsident Barack Obama til at efterfølge Margaret Hamburger, fik ifølge FierceBiotech nemlig opbakning fra et panel i det amerikanske senat, som skulle vurdere Robert Califf, inden det samlede senat skal stemme om indstillingen.

En afstemning, der ser ud til at gå i den nuværende vice-kommisær i FDA Robert Califfs favør. To senatorer - republikanske Lisa Murkowski og den demokratiske præsidentkandidat Bernie Sanders - har gjort indsigelse mod hans udnævnelse og truede med at blokere hans godkendelse, men ingen af dem vil ifølge FierceBiotech sandsynligvis gå imod indstillingen i sidste ende.

Der har dog været udtryk for bekymring over det forhold, at den prominente hjertelæge tidligere har haft ledende stillinger ved Duke University, hvor han grundlagde en stor akademisk, klinisk forskningscenter, der har modtaget mere end halvdelen af sine midler fra lægemiddelindustrien. I årenes løb har Califf anført flere big pharma-finansierede kliniske forsøg, og publiceret mere end 1200 papirer.

Obamas kandidat til FDA-toppost forsvarer industribånd

FDA-boss bekræfter sin egen afgang

FDA-kommissær hyrer mulig arvtager

Forsiden lige nu

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier