Under JP Morgans store investorkonference i San Francisco løftede GlaxoSmithKlines adm. direktør sløret for, at selskabet overvejer investorerne forslag om at splitte selskabet. Det vil i så fald tidligst ske om et til to år, når GSK er færdig med at integrere deres opkøb af Novartis ”consumer health”- og vaccineportefølje. Det skriver Bloomberg.

”Ved at løfte disse forretninger op til en global skala, skaber det for første gang muligheden for en anderledes struktur på længere sigt. Vi kommer stadig til at bruge et år eller to før integrationen er færdig,” sagde Andrew Witty til konferencen.

Meldingen kommer efter at flere investorer har opfordret selskabet til at splitte koncernen op. Blandt andet mener Joe Walters, der er manager for the Royal London U.K Income with Growth Trust, at der er mangel på synlighed på visse dele af selskabet, og hvis nogle af de områder blev lavet til spin outs, så kunne det øge deres værdi.

Andrew Witty luftede da også ideen om at lave netop den omtalte consumer health-division til et spin out, om end ikke i den nærmeste fremtid.

  GSK gennemfører salg af Genmab-rettigheder

  EU godkender gigantisk byttehandel

  Novartis og GSK får grønt lys til milliardaftale