Meget fokus har været på skatteelementet i Pfizers overtagelse af Allergan, men nu forsøger de forskningsansvarlige at pege på, at den kombinerede kæmpe har meget interessant at byde på i pipelinen.

Den amerikanske medicinalkolos Pfizer har været under heftig kritik fra politikerne som følge af verdenshistoriens største medicinalhandel, da man gennem det 160 mia. dollars store køb af Allergan kunne flytte sit juridiske domicil til Irland, hvor erhvervsskatten er betragteligt lavere.

Men ifølge Reuters så mener forskningsdirektørerne, at der er potentielle blockbusters i pipelinen til behandling af eksempelvis skizofreni og depression, som fortjener langt mere opmærksom.

"Der har været en masse opmærksomhed om de finansielle aspekter af denne aftale, men der har været en undervurdering af Allergans pipeline," siger Pfizers forskningschef Mikael Dolsten til Reuters.

Han peger blandt andet på depressionsmidlet rapastinel, skizofrenimidlet Vraylar, og det gastrointestinale middel relamorelin som potentielle millardsællerter.

  Pfizers Allergan-alternativ: 42 mia dollars i skat  

  "160 mia. dollars siger en hel del"

  Danske: Pfizer bliver en stærkere konkurrent

  Pfizer-chef til politikere: I burde juble over fusionen

  Pfizer og Allergan fusionerer