MedWatch

EMA skruede op for anbefalingerne i 2015

Det Europæiske Lægemiddelagentur har i 2015 anbefalet 93 lægemidler, hvilket er væsenligt flere end i 2014. Især har agenturet anbefalet lægemidler til behandling af kræft.

Der blev anbefalet 93 lægemidler af det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, i 2015. Det skriver Dagens Pharma. Ifølge mediet er det 11 flere end i 2014.

Især lægemidler til behandling af kræft, der står for en tredjedel af de anbefalede lægemidler, dominerer årsopgørelsen fra agenturet.

EMA fremhæver 11 særligt innovative lægemidler, hvor kræftlægemidlerne Blincyto og Imlygic fra Amgen, Farydak fra Novartis, Opdivo og Nivolumab fra Bristol-Myers Squibb samt Mercks Keytruda er nævnt.

En stor del af anbefalingerne gik til nye indikationer på lægemidler, der allerede er godkendt. EMA anbefalede således sidste år 54 lægemidler i nye indikationer.

Forsiden lige nu

EUHA-optakt: Det skal vi holde øje med

Når det i morgen går løs på høreapparatsmessen EUHA i Nürnberg, er det især værd at holde med selskabernes status på remote fine tuning-teknologier, genopladelige batterier og det kommende over the counter-marked i USA. De helt store produktlanceringer skal vi nok ikke forvente, vurderer analytiker.

Danske rehabselskaber flokkes til det tyske marked

De danske producenter af hjælpemidler søger i stigende grad vækst fra salg i Tyskland. Det gælder etablerede koncerner som Guldmann, der investerer i Tyskland på ny, såvel som de helt små opstartsvirksomheder, der tager deres første skridt på markedet.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier