MedWatch

EMA skruede op for anbefalingerne i 2015

Det Europæiske Lægemiddelagentur har i 2015 anbefalet 93 lægemidler, hvilket er væsenligt flere end i 2014. Især har agenturet anbefalet lægemidler til behandling af kræft.

Der blev anbefalet 93 lægemidler af det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, i 2015. Det skriver Dagens Pharma. Ifølge mediet er det 11 flere end i 2014.

Især lægemidler til behandling af kræft, der står for en tredjedel af de anbefalede lægemidler, dominerer årsopgørelsen fra agenturet.

EMA fremhæver 11 særligt innovative lægemidler, hvor kræftlægemidlerne Blincyto og Imlygic fra Amgen, Farydak fra Novartis, Opdivo og Nivolumab fra Bristol-Myers Squibb samt Mercks Keytruda er nævnt.

En stor del af anbefalingerne gik til nye indikationer på lægemidler, der allerede er godkendt. EMA anbefalede således sidste år 54 lægemidler i nye indikationer.

Forsiden lige nu

Milliontab tynger medicoselskabs egenkapital

Både 2015 og 2016 bød på markante milliontab i medicoselskabet Nanovi, og det har medført en negativ egenkapital på 8,4 mio. kr. og en gæld på små 13 mio. kr. Der er ikke meget der tyder på, at de økonomiske resultater er blevet bedre i 2017, men adm. direktør Jesper Boysen øjner lys for enden af tunnellen og er i fuld gang med at rejse flere penge.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier