Biotekselskabet Moderna Therapeutics har vokseværk, både i organisationen og i ambitionerne. Virksomheden var målet for en af de største finansieringsrunder i løbet af 2015, og har siden 2011 rejst 1,2 mia. dollars igennem venture- og partnerkapital. Nu skal Moderna så vise, at de kan levere og har seks planlagte forsøg i mennesker linet til 2016. Det skriver FierceBiotech.

Selskabet fokuserer på udviklingen af såkaldte mRNA-terapier, som stimulerer produktionen af terapeutiske proteiner i patientens celler. Det første middel er mRNA 1440, der retter sig mod en infektionssygdom (Moderna har ikke afsløret hvilken), og som gik i fase 1 sidste år, et andet studie med en behandling til en anden infektionssygdom er også planlagt.

Derudover har Moderna også partnerskaber med Merck & Co, AstraZeneca og Alexion, og det forventes, at menneskelige forsøg med de midler også vil begynde i 2016. Både Merck og AstraZeneca har også udvidet deres aftaler med selskabet med projekter inden for immunonkologi. For at indfri deres tårnhøje ambitioner regner Moderna derfor også med at øge deres arbejdsstyrke fra 350 til 500 i 2016.

  Britisk biotek-komet har mistet forskningschef

  Britisk biotekselskab slår venturerekord

  Stærk slutspurt for biotekinvesteringer i 2014

  Britisk biotekselskab får ny milliardindsprøjtning