MedWatch

Første topchef ryger efter Shire-opkøb

Det står nu klart, at Baxaltas adm. direktør ikke bliver en del af Shire, efter at det irske selskabs opkøb af Baxalta er blevet en realitet.

Det tog kun én dag, efter at Shire havde offentliggjort opkøbet af amerikanske Baxalta, før den første store aktør måtte forlade scenen. For ifølge BioSpace siger Baxaltas topchef Ludwig Hantson farvel, så snart opkøbet er endelig faldet på plads.

Hantson har stået i spidsen for Baxalta i de seks måneder, der er gået, siden Baxalta blev spundet ud af Baxter. Før han blev adm. direktør for Baxalta, var Hantson præsident for Baxters biovidenskabelige division.

Mandag blev det offentliggjort, at de månedlange forhandlinger om Shires overtagelse af Baxter var kommet til ende med en knap 220 mia. kr. stor pris for Baxalta. Købet forventes gennemført i midten af 2016. Der er endnu ikke offentliggjort noget om nogen andre dispositioner i forhold til Baxaltas medarbejdere.

Shire har opkøbt Baxalta

Symphogen-aftale kan være del af Shire-kur

Shire nærmer sig gigantisk amerikansk opkøb

Shire-kontanter får Baxalta til forhandlingsbordet

Forsiden lige nu

ABG: Konkurrenter kan have skabt uro om Darzalex-prognose

Problemer er fortsat for Genmab-aktien i kølvandet på hæmatologikonferencen ASH i denne uge, primært på baggrund af stærke data fra en CAR-T-celleterapi mod knoglemarvskræft. Aktien har torsdag eftermiddag mistet mere end 14 pct. af sine værdi i forhold til inden konferencen.

Novos nye partner har fokus på neurologiske sygdomme

Novo Nordisk har netop indgået en mulig milliardaftale med et belgisk selskab om et eksperimentel lægemiddel mod diabetes og NASH. Men biotekselskabets arbejde har ellers mere berøring med sygdomsområder, som to andre danske selskaber fokuserer på.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier