MedWatch

BMS indgår milliardaftale om cancer

Amerikanske Bristol-Myers Squibb har indgået en milliardstor aftale med en onkologisk iværksættervirksomhed om udvikling af nye lægemidler mod cancer.

Den lille amerikanske iværksættervirksomhed Dual Therapeutics har landet en aftale med en af de helt store spillere. Ifølge BioSpace har det onkologiske biotekselskab nemlig indgået en aftale med Bristol-Myers Squibb (BMS) til en værdi af 255 mio. dollars., svarende til 1,7 mia. kr.

Aftalen omhandler Duals små-molekyle modulatorer, som BMS vil udvikle til behandling af kræft og andre sygdomme.

BMS vil få alle rettigheder til at udvikle og kommercialisere de små-molekyle behandlinger, som Dual har opdaget. Dual modtager en hemmeligholdt upfrontbetaling og udviklingsomkostninger, og vil være berettiget til af modtage udviklings- og regulatoriske milepæle undervejs. Aftalen kan løbe op i 225 mio. dollars, hvis man får et lægemiddel godkendt i flere indikationer, og oveni kommer royalties af et eventuelt fremtidigt salg af de produkter, der er kommet ud af samarbejdet.

BMS hyrer fransk biotekfirma til at finde nye kræftmidler

BMS-direktør blev trukket ind i medicinalbranchen af Novo-opslag

Forsiden lige nu

Novo-direktør: Det kan man ikke gøre meget bedre

Et amerikansk ekspertpanel under FDA stemte onsdag så godt som enstemmigt for en godkendelse af Novo Nordisks lægemiddelhåb semaglutid. Det vakte stor glæde i selskabets hovedkvarter, hvor forskningsdirektør Mads Krogsgaard Thomsen fulgte seancen med flere hundrede kolleger.

Sydbank: Eksperter ser semaglutid som den førende GLP-1-analog

Ifølge Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen var de eksperter, som onsdag aften anbefalede en amerikansk godkendelse af Novo Nordisks lægemiddelhåb semaglutid, meget tilfredse med både effekt- og hjertekardata på midlet. Han forventer en kursstigning fra morgenstunden og en godkendelse til december.

Amerikansk Novo-rival sætter sig selv til salg

Novo Nordisks nærmeste rival på det amerikanske marked for fedmebehandling sår tvivl om sin egen overlevelse og lægger blandt andet op til, at et salg eller en fusion kan komme på tale.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier