MedWatch

Biotekmilliardær samler tung cancertrup

Biotekmilliardær Patrick Soon-Shiong har samlet en gruppe af forskere og store medicinalselskaber i kampen mod cancer. Gruppen forventer at færdiggøre kliniske forsøg med op til 20 forskellige tumortyper i 20.000 patienter ved udgangen af 2020.

En større gruppe ført an af biotekmilliardæren Patrick Soon-Shiong har fundet sammen i kampen mod cancer. Ifølge Bloomberg er det blandt andet Amgen, Celgene, GlaxoSmithKline, Patrick Soon-Shiongs eget NantWorks, Independence Blue Cross og Bank of America, der er med i den nye canceralliance. Gruppen, der kalder sig Moonshot 2020, vil undersøge forskellige immunterapier i kombination - i stedet for at udvikle deres egne lægemiddelkandidater.

"Personer fra de store pharmaselskaber har indset, at de ikke kan gå enegang," siger Patrick Soon-Shiong.

Ifølge en meddelelse, der blev offentliggjort på JP Morgan i San Fransisco, har Moonshoot 2020 som mål at færdiggøre kliniske studier med op til 20 forskellige tumorer i 20.000 patienter inden år 2020.

"Det væsentlige bidrag her er evnen til at køre kombinationsundersøgelser med lægemidler fra flere medicinalvirksomheder på en hurtig måde. Kombinationsstudier med ikke-godkendte lægemidler fra forskellige medicinalvirksomheder er ikke let, og vi ønsker muligheden for at kombinere tre eller fire lægemidler - ikke kun to," siger Manuel Hidalgo, klinisk direktør for Cancer Center og Beth Israel Deaconess Medical Center i Boston, til Bloomberg.

Utraditionelt træk fra biotekmilliardærs selskab

Iværksætterlæge satser trecifret millionbeløb på biotekselskab

Biotekmilliardærs immunonkologi-eventyr fortsætter

Biotekmilliardær på vej mod milliardnotering

Forsiden lige nu

MSD's Keytruda fejler i mavekræftstudie

Immunterapien Keytruda fra amerikanske Merck/MSD har ikke kunnet overgå kemoterapi i andenlinjebehandling af patienter med kræft i mave eller spiserør. Lægemidlet blev for få måneder siden godkendt i indikationen i tredje linje.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier