MedWatch

Fagfolk og patientrepræsentanter anbefaler nyt råd til at styre medicinudgifter

En sammenslutning af en række lægelige fagfolk og patientrepræsentanter foreslår, at man stifter et behandlingsråd, som skal holde snor i de stigende medicinudgifter i Danmark. Rådet skal erstatte nuværende administrative organer på området.

En række fagfolk og patientrepræsentanter slår i mandagens udgave af Berlingske et slag for, at Danmark skal have et nyt administrativt organ til at tage sig af anvendelse af nye, dyre lægemidler. Der er tale om et udspil fra Lægevidenskabelige Selskaber (LVS) og Danske Patienter.

”Der er brug for et samlet organ med et stærkt politisk og administrativt mandat til at kunne sige nej til de af de nye lægemidler og behandlinger, der ikke virker godt nok, og hvor bivirkningerne overstiger den sundhedsmæssige gevinst,” siger Henrik Ullum, formand for LVS.

Rådet skal bestå af faglige eksperter og repræsentanter fra organisationer, patienter og pårørende og skal erstatte en række af de eksisterende instanser, som for eksempel medicintilskudsnævnet og Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS), som i dag tager beslutningerne om anvendelse og tilskud til nye lægemidler.

Planen er, at rådet skal understøttes af et videnscenter, som skal undersøge effekten af de nye behandlinger. Derfor er det også forventningen, at en sådan konstruktion skal ”skabe potentiale for bedre indkøbspriser.” Udspillet undgår dog ordet ’prioritering’ og afviser brugen af økonomiske parametre som grundlag for at tage beslutninger om behandlingerne.

Forsiden lige nu

Novo-direktør: Det kan man ikke gøre meget bedre

Et amerikansk ekspertpanel under FDA stemte onsdag så godt som enstemmigt for en godkendelse af Novo Nordisks lægemiddelhåb semaglutid. Det vakte stor glæde i selskabets hovedkvarter, hvor forskningsdirektør Mads Krogsgaard Thomsen fulgte seancen med flere hundrede kolleger.

Sydbank: Eksperter ser semaglutid som den førende GLP-1-analog

Ifølge Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen var de eksperter, som onsdag aften anbefalede en amerikansk godkendelse af Novo Nordisks lægemiddelhåb semaglutid, meget tilfredse med både effekt- og hjertekardata på midlet. Han forventer en kursstigning fra morgenstunden og en godkendelse til december.

Amerikansk Novo-rival sætter sig selv til salg

Novo Nordisks nærmeste rival på det amerikanske marked for fedmebehandling sår tvivl om sin egen overlevelse og lægger blandt andet op til, at et salg eller en fusion kan komme på tale.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier