MedWatch

Comeback for Dynavax’ hepatitis b-vaccine

En mulig godkendelse lurer måske rundt om hjørnet for Dynavax’ hårdt prøvede hepatitis b-vaccine efter at nye resultater trumfer GlaxoSmithKlines eksisterende vaccine mod sygdommen.

Nye resultater for det amerikanske Dynavax’ vaccine mod hepatitis b-virus tegner lovende for selskabet. I nye fase 3-studier, viser Dynavax’ vaccine, Heplisav-B, signifikant større effekt end det gængse middel, GlaxoSmithKlines Engerix-B. Der er var tale om to skud Heplislav-B mod tre skud Engerix-B. Det skriver FierceBiotech.

De nye resultater kommer efter en afvisning tilbage i februar 2013, hvor de amerikanske lægemiddelmyndigheder (FDA) efterspurgte yderligere sikkerhedsdata. Derfor er planen nu, at selskabet vil genindsende deres ansøgning til FDA i marts, og det forventes at en afgørelse vil falde omkring seks måneder senere.

Markedet responderede meget positivt på meldingen. Torsdag steg aktien med 26 pct. og ramte 26,60 dollars. Det var den travleste handelsdag for selskabet i mere end 3 år.

Overfor Reuters vurderede analytikeren Katherine Xu fra finanshuset William Blair, at vaccinen havde et stærkt potentiale, og at salget af vaccinen kunne løbe op på 600 mio. dollars årligt.

Fulgte du med i medicinalverdenen i februar?

BMS opgiver rettigheder på hepatitispille

Forsiden lige nu

Milliontab tynger medicoselskabs egenkapital

Både 2015 og 2016 bød på markante milliontab i medicoselskabet Nanovi, og det har medført en negativ egenkapital på 8,4 mio. kr. og en gæld på små 13 mio. kr. Der er ikke meget der tyder på, at de økonomiske resultater er blevet bedre i 2017, men adm. direktør Jesper Boysen øjner lys for enden af tunnellen og er i fuld gang med at rejse flere penge.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier