MedWatch

Comeback for Dynavax’ hepatitis b-vaccine

En mulig godkendelse lurer måske rundt om hjørnet for Dynavax’ hårdt prøvede hepatitis b-vaccine efter at nye resultater trumfer GlaxoSmithKlines eksisterende vaccine mod sygdommen.

Nye resultater for det amerikanske Dynavax’ vaccine mod hepatitis b-virus tegner lovende for selskabet. I nye fase 3-studier, viser Dynavax’ vaccine, Heplisav-B, signifikant større effekt end det gængse middel, GlaxoSmithKlines Engerix-B. Der er var tale om to skud Heplislav-B mod tre skud Engerix-B. Det skriver FierceBiotech.

De nye resultater kommer efter en afvisning tilbage i februar 2013, hvor de amerikanske lægemiddelmyndigheder (FDA) efterspurgte yderligere sikkerhedsdata. Derfor er planen nu, at selskabet vil genindsende deres ansøgning til FDA i marts, og det forventes at en afgørelse vil falde omkring seks måneder senere.

Markedet responderede meget positivt på meldingen. Torsdag steg aktien med 26 pct. og ramte 26,60 dollars. Det var den travleste handelsdag for selskabet i mere end 3 år.

Overfor Reuters vurderede analytikeren Katherine Xu fra finanshuset William Blair, at vaccinen havde et stærkt potentiale, og at salget af vaccinen kunne løbe op på 600 mio. dollars årligt.

Fulgte du med i medicinalverdenen i februar?

BMS opgiver rettigheder på hepatitispille

Forsiden lige nu

EUHA-optakt: Det skal vi holde øje med

Når det i morgen går løs på høreapparatsmessen EUHA i Nürnberg, er det især værd at holde med selskabernes status på remote fine tuning-teknologier, genopladelige batterier og det kommende over the counter-marked i USA. De helt store produktlanceringer skal vi nok ikke forvente, vurderer analytiker.

Danske rehabselskaber flokkes til det tyske marked

De danske producenter af hjælpemidler søger i stigende grad vækst fra salg i Tyskland. Det gælder etablerede koncerner som Guldmann, der investerer i Tyskland på ny, såvel som de helt små opstartsvirksomheder, der tager deres første skridt på markedet.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier