MedWatch

Sygdom kan koste Valeant-topchef mio af dollars

Må Valeants sygemeldte topchef, Michael Pearson, forlade selskabet som følge af sygdom, må han samtidig vinke farvel til en anseelig fratrædelsesgodtgørelse i millionklassen samt fortjeneste på aktier.

De dårlige nyheder fortsætter for Valents sygemeldte topchef, Michael Pearson. Nu er det nemlig kommet frem, at han kan vinke farvel til et stort millionebløb, hvis han ikke kommer tilbage på benene igen og må forlade selskabet på grund af sygdom.

Valeant-aktie får stryg, efter direktør sygemelder sig

Ifølge Bloomberg drejer det sig om en kontant fratrædelsesgodtgørelse på 9 mio. dollars, der går op i røg, hvis Michael Pearson træder tilbage af "medical reasons", som det hedder i hans kontrakt. Derimod kræver udløsningen af fratrædelsesgodtgørelsen en "god grund" som eksempelvis en degradering.

Forlader han topstillingen på grund af helbredsmæssige årsager, må han også give afkald på en meget større potentiel udbetaling i form af aktie-gevinst. Kommer han derimod tilbage og kan sørge for, at Valeant-aktien, der fået gevaldige tæv den seneste tid, tager et markant ryk op, står han til gengæld til at kunne indkassere hundrede millioner af dollars.

Michael Pearson blev indlagt med svær lungebetændelse i julen. Selskabet udnævnte i starten af ugen tidligere finansdirektør, Howard B. Schiller som interim adm. direktør.

Valeant vil have fast afløser efter syg direktør

Forsiden lige nu

Her er Novo Nordisks strategi for fremtiden

Novo Nordisk har lagt en plan for den fremtidige vækst i de forskellige dele af sin forretning. Der vil både være fokus på den traditionelle kerneforretning og nye områder, og så har selskabet intensiveret sin jagt på mulige opkøb.

Allergan sagsøgt for at vildlede patentkontor

Endnu engang er amerikanske Allergan havnet i en patenttvist om blockbusteren Restasis. Denne gang handler det dog ikke om selskabets såkaldte ”indianer-finte”, men derimod om vildledning af det amerikanske patentkontor.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier