De dårlige nyheder fortsætter for Valents sygemeldte topchef, Michael Pearson. Nu er det nemlig kommet frem, at han kan vinke farvel til et stort millionebløb, hvis han ikke kommer tilbage på benene igen og må forlade selskabet på grund af sygdom.

  Valeant-aktie får stryg, efter direktør sygemelder sig  

Ifølge Bloomberg drejer det sig om en kontant fratrædelsesgodtgørelse på 9 mio. dollars, der går op i røg, hvis Michael Pearson træder tilbage af "medical reasons", som det hedder i hans kontrakt. Derimod kræver udløsningen af fratrædelsesgodtgørelsen en "god grund" som eksempelvis en degradering.

Forlader han topstillingen på grund af helbredsmæssige årsager, må han også give afkald på en meget større potentiel udbetaling i form af aktie-gevinst. Kommer han derimod tilbage og kan sørge for, at Valeant-aktien, der fået gevaldige tæv den seneste tid, tager et markant ryk op, står han til gengæld til at kunne indkassere hundrede millioner af dollars.

Michael Pearson blev indlagt med svær lungebetændelse i julen. Selskabet udnævnte i starten af ugen tidligere finansdirektør, Howard B. Schiller som interim adm. direktør.

  Valeant vil have fast afløser efter syg direktør