MedWatch

Charles River opkøber for milliarder

Det amerikanske kontraktforskningsselskab Charles River har opkøbt et konkurrerende, privatejet selskab for et etcifret milliardbeløb.

En stærkere position indenfor kontraktforskningstjenester og større adgang til det europæiske marked. Det er årsagerne til, at den amerikanske kontraktforskningsvirksomhed (CRO) Charles River har købt deres privatejede konkurrent, WIL Research. Det skriver Biospace.

Købet kommer til at løbe op i 585 mio. dollars eller tæt på fire mia. danske kroner. WIL Research tilbyder sikkerhedsvurderinger, kontraktudvikling og produktionstjenester til selskaber inden for biotek og pharma, men også inden for landbrugs- og kemiindustrien. Derfor forventer Charles Rivers da også, at opkøbet kommer til at udvide selskabets position på de nævnte områder.

“Opkøbet kommer også til at udbrede vores geografiske tilstedeværelse, særligt i Europa, hvilket tilfører en tiltrængt evne til at imødekomme nuværende og kommende krav. Det vil gøre det muligt for Charles River at tilbyde en bredere vifte af service til vores globale klienter,” sagde den adm. direktør for Charles River, James Foster.

Charles River forventer, at opkøbet af WIL Research vil bidrage med 150-170 mio. dollars i omsætning i dette år og op mod 240-250 mio. i 2017. Handlen forventes at blive lukket i løbet af det kommende år.

Forsiden lige nu

Danske rehabselskaber flokkes til det tyske marked

De danske producenter af hjælpemidler søger i stigende grad vækst fra salg i Tyskland. Det gælder etablerede koncerner som Guldmann, der investerer i Tyskland på ny, såvel som de helt små opstartsvirksomheder, der tager deres første skridt på markedet.

Novo-ejet Coloplast-konkurrent nedjusterer

Den britiske medicoproducent Convatec, delvist ejet af Novo Holdings og en stor konkurrent til Coloplast, nedjuster forventningerne til året –det får aktien til at styrtdykke.

Biocare Copenhagen satser igen på USA

Den danske biotekvirksomhed Biocare Copenhagen genoptager nu planerne om ekspansion på det amerikanske marked, efter at Donald Trumps varslede planer om indgreb i det amerikanske sundhedssystem tilsyneladende ikke har fået den effekt, man frygtede de ville få.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier