MedWatch

Medie: Shire melder Baxalta-køb på mandag

Danske Flemming Ørnskov kommer ifølge Reuters til at føje endnu et milliardopkøb til porteføljen hos medicinalselskabet Shire på mandag.

Det har været længe undervejs, men på mandag skulle sagaen om Shires overtagelsesforsøg af Baxalta endegyldigt være afsluttet. For her vil selskaberne ifølge Reuters annoncere, at Shire køber Baxalta for 32,5 mia. dollars, svarende til 223 mia. kr.

Sagen tog sin begyndelse tilbage i starten af august 2015, hvor det første gang kom frem, at Shire ville overtage det amerikanske selskab. Baxalta afviste dog ad flere omgange Shires bud som værende for lave, men det seneste bud skulle altså have mødt Baxaltas ønskede niveau.

Handlen kommer efter sigende til at bestå af dels Shire-aktier og dels kontanter, som alt i alt vil værdisætte Baxalta til omkring 48 dollars per aktie, hvor den kontante del kommer op næsten 20 dollars per aktie. Baxalta-aktien lukkede torsdag i kurs 40,46.

Shires gigantopkøb afhænger af skattedetaljer

Symphogen-aftale kan være del af Shire-kur

Shire nærmer sig gigantisk amerikansk opkøb

Shire-kontanter får Baxalta til forhandlingsbordet

Shire vil købe Baxters medicinalforretning

Forsiden lige nu

MedWatch-indeks: Endnu en tung uge for biotekaktierne

Nedturen ser ud til at fortsætte for de danske biotekaktier, som alle oplevede kursfald i uge 47. Novo Nordisk ender for en efterhånden sjælden gangs skyld på toppen i MedWatch-indekset, efter at have givet markedet tiltro til fremtiden på sin kapitalmarkedsdag.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier