MedWatch

ALK stiger pænt i rødt marked efter opjustering

I et rødt marked, som er præget af uro omkring væksten i Kina, stiger danske ALK i kølvandet på gårsdagens opjustering.

ALK-Abelló opjusterede sent onsdag forventningerne til 2015, og det bliver belønnet i torsdagens tidlige aktiehandel, der ellers er præget af gennemgående mismod som følge af store bekymringer omkring vækstudsigterne i Kina.

En gunstig salgsudvikling i Europa i fjerde kvartal - blandt andet som følge af store problemer hos den franske rival Stallergenes - har nemlig betydet, at ALK nu venter, at 2015's omsætning ender på 2,57 mia. kr. mod tidligere ventet cirka 2,5 mia. kr., mens driftsresultatet (EBITDA) før særlige poster nu ventes at ramme cirka 450 mio. kr. mod tidligere ventet 400 mio. kr.

Og det - samt udsigten til fortsat større indtjening i Frankrig, hvor Stallergenes er blevet pålagt et produktionsstop - kan investorerne godt lide.

ALK-aktien stiger med 5 pct. til 926 kr. torsdag morgen.

Forsiden lige nu

EMA-chef får kritik for "partisk kampagne"

Direktøren for Det Europæiske Lægemiddelagentur beskyldes for at være lidt for smart og have skruet for hårdt på spin-knappen inden afgørelsen om placeringen af agenturet. Men medarbejderne elsker ham.

Skåninge raser over svensk regering i EMA-sag

I det sydlige Sverige er man fortørnede over, at Sverige ikke støttede Danmark bedre i kampen om at få Det Europæiske Lægemiddelagentur til København. Der bliver både brugt ord som kriminelt, svigt og ubegribeligt.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier