Selskabet Savant Negelected Diseases kan ånde lettet op efter, at det er blevet gjort klart, at deres salg af lægemiddlet benznidazole til biotekselskabet Kalobios ikke gik igennem. Købet blev annonceret tilbage i december, før Kalobios adm. direktør, den nu bedragerisigtede Martin Shkreli, blev arresteret, men blev altså ikke afsluttet inden. Derfor er Savant stadig frit stillet til at finde en ny køber. Det skriver Biospace.

Benznidazole retter sig mod den sjældne parasitiske sygdom Chagas, som overføres via insektbid. Midlet blev solgt for 2 mio. dollars i forskudsbetalinger. Det var planen, at Kalobios skulle få fat i en orphan drug og fast track status hos FDA, hvilket skulle sikre hurtig godkendelse på det amerikanske marked.

Kalobios var tilbage i efteråret allerede på kanten af konkurs, da Martin Shkreli fra Turing købte sig ind i selskabet. Efter hans anholdelse er selskabet igen blev kastet ud i krise, og befinder sig nu i samme position. Langt fra at opkøbe nye midler, så ser de i stedet på mulighederne for at frasælge deres få aktiver, blandt andet et lægemiddel mod leukæmi.

  KaloBios appellerer beslutning om afnotering, men er på vej mod konkurs

  Nasdaq vil afnotere KaloBios efter Shkreli og Turing fyrer

  Shkreli anholdt af FBI