MedWatch

Biogen indgår potentiel købsaftale med amerikansk biotekselskab

Medicinalselskabet Biogen har indgået en potentiel købsaftale med et amerikansk biotekselskab, der udvikler medicin mod Alzheimers sygdom. Aftalen kan løbe op i et etcifret milliardbeløb.

Biotekselskabet Rodin Therapeutics har hvervet amerikanske Biogen til at hjælpe til med at udvikle selskabets nye tilgang til behandlingen af Alzheimers. Aftalen mellem de to selskaber kan derudover også ende med at Biogen overtager Rodin for en pris på 485 mio. dollars i forskuds- og milepælsbetalinger. Det skriver FierceBiotech.

Der er tale om en såkaldt built-to-buy-aftale. Det vil sige, at man ikke skal igennem flere komplicerede venturerunder på vejen mod en børsnotering, og det er derfor som regel en hurtigere vej til opkøb. Til at begynde med, skal Rodin dog først fremvise resultater, og indtil videre har selskabet fået 17,3 mio. af Biogen og venturefonden Atlas Venture til at udvikle dem.

Rodin benytter sig af en epigenetisk tilgang til centralnervesystemet. Selskabet udvikler terapier som består af små molekyler, der skal regulere processerne, som styrer arvelige gener og hvordan de udtrykker sig. Hovedmålet er enzymet HDAC2, som regulerer proteinproduktion. Alzheimer er første skridt, men Rodin forventer også at Parkinsons, skizofreni og PTSD kan være potentielle mål.

Selskabet er stadig 2 til 3 år væk fra kliniske forsøg.

Biogen starter nye forsøg med alzheimermiddel

Biogen og opstartsselskab indgår stor handel

Biogens MS-middel fejler i fase 3

Forsiden lige nu

NNE henter amerikansk landechef fra Novo

Novo Nordisks ingeniørselskab NNE har fået ny landechef i USA, efter den tidligere landechef sagde op for at blive finansdirektør i den danske allergikoncern ALK. Vedkommende er hentet i Novo-familien.

Lægemiddelstyrelsen er skuffet, men glad for bronzen

Lægemiddelstyrelsens direktør Thomas Senderovitz er skuffet over, at København ikke skal huse EMA, men også stolt over at have snuppet "bronzemedaljerne". Han påpeger dog også, at der ligger masser af arbejde forude i forbindelse med flytningen af lægemiddelagenturet.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier