Biotekselskabet Rodin Therapeutics har hvervet amerikanske Biogen til at hjælpe til med at udvikle selskabets nye tilgang til behandlingen af Alzheimers. Aftalen mellem de to selskaber kan derudover også ende med at Biogen overtager Rodin for en pris på 485 mio. dollars i forskuds- og milepælsbetalinger. Det skriver FierceBiotech

Der er tale om en såkaldt built-to-buy-aftale. Det vil sige, at man ikke skal igennem flere komplicerede venturerunder på vejen mod en børsnotering, og det er derfor som regel en hurtigere vej til opkøb. Til at begynde med, skal Rodin dog først fremvise resultater, og indtil videre har selskabet fået 17,3 mio. af Biogen og venturefonden Atlas Venture til at udvikle dem.

Rodin benytter sig af en epigenetisk tilgang til centralnervesystemet. Selskabet udvikler terapier som består af små molekyler, der skal regulere processerne, som styrer arvelige gener og hvordan de udtrykker sig. Hovedmålet er enzymet HDAC2, som regulerer proteinproduktion. Alzheimer er første skridt, men Rodin forventer også at Parkinsons, skizofreni og PTSD kan være potentielle mål.

Selskabet er stadig 2 til 3 år væk fra kliniske forsøg.

  Biogen starter nye forsøg med alzheimermiddel

  Biogen og opstartsselskab indgår stor handel

  Biogens MS-middel fejler i fase 3