MedWatch

Shires gigantopkøb afhænger af skattedetaljer

Ifølge Financial Times er det lige nu skatteteknik, som er sidste forhindring for det 221 mia. kr. store opkøb af Baxalta.

Shire-direktør Flemming Ørnskov

Engelske Shire med danske Flemming Ørnskov som direktør nærmer sig opkøbet af amerikanske Baxalta, men lige nu er det skatteteknik, som skiller parterne ad, skriver Financial Times.

Shire er angiveligt klar med 32 mia. dollar - svarende til 221 mia. kr. ved dagskurs. Men et lignende tilbud er allerede afvist af Baxalta. Dengang var det et tilbud rent i aktier, og denne gang er der angiveligt kontanter på bordet.

Det springende punkt - og grunden til at Shire i første omgang tilbød aktier i stedet for kontanter - er de amerikanske skatteregler. Baxalta blev for 1. juni 2015 skilt fra sit moderselskab Baxter, og Baxalta er i dag skatteundtaget.

Dén status er afgørende at beholde, hvis købstilbuddet skal give mening for Shire, skriver Financial Times, og Shire har været af den opfattelse, at Baxalta ville miste sine skattefordele, hvis der kom kontanter med i opkøbet.

Nu lader det til, at rådgivere har fået overbevist Shire om, at man kan lægge kontanter i tilbuddet også, og et bud bestående af 60 pct. aktier og 40 pct. kontanter skulle derfor være under opsejling, skriver Financial Times.

Shire nærmer sig gigantisk amerikansk opkøb

Shire-kontanter får Baxalta til forhandlingsbordet

Forsiden lige nu

Danske rehabselskaber flokkes til det tyske marked

De danske producenter af hjælpemidler søger i stigende grad vækst fra salg i Tyskland. Det gælder etablerede koncerner som Guldmann, der investerer i Tyskland på ny, såvel som de helt små opstartsvirksomheder, der tager deres første skridt på markedet.

Novo-ejet Coloplast-konkurrent nedjusterer

Den britiske medicoproducent Convatec, delvist ejet af Novo Holdings og en stor konkurrent til Coloplast, nedjuster forventningerne til året –det får aktien til at styrtdykke.

Biocare Copenhagen satser igen på USA

Den danske biotekvirksomhed Biocare Copenhagen genoptager nu planerne om ekspansion på det amerikanske marked, efter at Donald Trumps varslede planer om indgreb i det amerikanske sundhedssystem tilsyneladende ikke har fået den effekt, man frygtede de ville få.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier