Det er det franske biotekselskab Oncodesign, der får 3 mio. dollars, det vil sige små 21 mio. kroner, af Bristol-Myers Squibb (BMS) for at prøve at finde nye måder at angribe kræfttumorer på. Det skriver FierceBiotech.

Finder Oncodesign nogle potentielle lægemiddelkandidater, som BMS kan gå videre med i præklinik og klinik, kan det franske firma udløse op til 80 mio. dollars – over en halv milliard kroner – for hvert hit. BMS, der sælger den markedsledende immunterapi indenfor cancer, Opdivo mod modermærkekræft, vil have kommercialiseringsrettighederne til alle eventuelle produkter fra Oncodesign’s hånd, men Oncodesign vil få royalities og milestensbetalinger hen ad vejen.

Stort bibliotek

Det er Oncodesign’s såkaldte Nanocyclix-teknologi, der er nøglen i samarbejdet. Teknologien kan bruges til at booste små molekylers bindingsevne og Oncodesign har et bibliotek på over 5.000 potentielle lægemiddelkandidater, der kan afprøves mod forskellige sygdomme.

”Dette strategiske samarbejde er det største, vi har indgået indtil nu, og det vil gives os muligheden for fuldt ud at udnytte potentialet i vores teknologiplatforme indenfor både kemi og biologi,” siger Philippe Genne, adm. direktør for Oncodesign i en pressemeddelelse.

Oncodesign, der blev børsnoteret på Euronext i 2014 har også strategiske forskningssamarbejder med Sanofi, Ipsen og UCB.

BMS afslører pris på ny Darzalex-rival  

BMS’ Opdivo får udvidet paletten igen  

Franskmænd indgår milliardsamarbejde med Sanofi