MedWatch

BMS hyrer fransk biotekfirma til at finde nye kræftmidler

Amerikanske Bristol-Myers Squibb lægger millioner på bordet i håb om at mindre firma kan finde dem en ny storsællert.

Det er det franske biotekselskab Oncodesign, der får 3 mio. dollars, det vil sige små 21 mio. kroner, af Bristol-Myers Squibb (BMS) for at prøve at finde nye måder at angribe kræfttumorer på. Det skriver FierceBiotech.

Finder Oncodesign nogle potentielle lægemiddelkandidater, som BMS kan gå videre med i præklinik og klinik, kan det franske firma udløse op til 80 mio. dollars – over en halv milliard kroner – for hvert hit. BMS, der sælger den markedsledende immunterapi indenfor cancer, Opdivo mod modermærkekræft, vil have kommercialiseringsrettighederne til alle eventuelle produkter fra Oncodesign’s hånd, men Oncodesign vil få royalities og milestensbetalinger hen ad vejen.

Stort bibliotek

Det er Oncodesign’s såkaldte Nanocyclix-teknologi, der er nøglen i samarbejdet. Teknologien kan bruges til at booste små molekylers bindingsevne og Oncodesign har et bibliotek på over 5.000 potentielle lægemiddelkandidater, der kan afprøves mod forskellige sygdomme.

”Dette strategiske samarbejde er det største, vi har indgået indtil nu, og det vil gives os muligheden for fuldt ud at udnytte potentialet i vores teknologiplatforme indenfor både kemi og biologi,” siger Philippe Genne, adm. direktør for Oncodesign i en pressemeddelelse.

Oncodesign, der blev børsnoteret på Euronext i 2014 har også strategiske forskningssamarbejder med Sanofi, Ipsen og UCB.

BMS afslører pris på ny Darzalex-rival

BMS’ Opdivo får udvidet paletten igen

Franskmænd indgår milliardsamarbejde med Sanofi

Forsiden lige nu

EMA-chef får kritik for "partisk kampagne"

Direktøren for Det Europæiske Lægemiddelagentur beskyldes for at være lidt for smart og have skruet for hårdt på spin-knappen inden afgørelsen om placeringen af agenturet. Men medarbejderne elsker ham.

Skåninge raser over svensk regering i EMA-sag

I det sydlige Sverige er man fortørnede over, at Sverige ikke støttede Danmark bedre i kampen om at få Det Europæiske Lægemiddelagentur til København. Der bliver både brugt ord som kriminelt, svigt og ubegribeligt.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier