MedWatch

Lungetryksmedicin får prismærke på over 1 mio kr

Schweiziske Actelion har sat prismærke på selskabets lungetryksmedicin Uptravi, der blev godkendt til det amerikanske marked i sidste måned.

Et nyt lægemiddel fra den schweiziske medicinalvirksomhed Actelion til behandling af højt blodtryk i lungerne, pulmonal arteriel hypertension, kommer til at koste over 1 mio. kr. Ifølge nyhedsbureauet Reuters forventer schweizerne en gennemsnitlig årlig pris på 160.000-170.000 dollars per patient i USA før rabatter.

Lægemidlet, Uptravi, blev godkendt af de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, i sidste måned, og kom på det amerikanske marked i denne uge.

Analytikere har vurderet, at Uptravi har blockbusterpotentiale med et topsalgsestimat på over 1 mia. dollars.

Nogle vil måske mene, at prisen på Uptravi er høj, men faktisk ligger den under andre lignende behandlinger.

"Uptravi er blevet prissat - og det er derfor, jeg mener, at det er en ansvarlig prissætning - under alle prostacyclin behandlingsformer, der i øjeblikket er på markedet," sagde Otto Schwarz, driftsdirektør hos Actelion, på et analytikermøde tirsdag.

Forsiden lige nu

MedWatch-indeks: Endnu en tung uge for biotekaktierne

Nedturen ser ud til at fortsætte for de danske biotekaktier, som alle oplevede kursfald i uge 47. Novo Nordisk ender for en efterhånden sjælden gangs skyld på toppen i MedWatch-indekset, efter at have givet markedet tiltro til fremtiden på sin kapitalmarkedsdag.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier