Eli Lilly og Boehringer Ingelheim begynder nu ifølge Reuters at høste frugterne fra de stærke data, der blev præsenteret sidste år på diabetespillen Jardiance.

Lægemidlet, der er en SGLT-2-hæmmer, er således ifølge Lilly oppe på en andel på 25 pct. af alle nye patienter på SGLT-2-hæmmere mod 15 pct., før de opsigtsvækkende data blev præsenteret.

Til klapsalver fra omkring 4000 diabeteslæger og industrirepræsentanter kunne læger og forskere bag et stort sikkerhedsstudie med Jardiance ikke bare fortælle, at lægemidlet reducerer risikoen for hjerte-kar-død, men også at det er med hele 38 pct. Det skete i en propfyldt hal og som den absolutte hovedbegivenhed på årsmødet i den europæiske diabetesforening i Stockholm i september.

De positive resultater af forsøget er endnu ikke med i lægemidlets indlægsseddel, og det kan tage det medicinske miljø endnu et år eller længere tid at udarbejde nye retningslinjer for behandling, der inkorporerer disse data.

"Når vi får indlægssedlen (ændret, red.), mener vi, at Jardiance vil blive førende i SGLT-2-klassen," sagde Lillys diabetes-chef Enrique Conterno i et interview tirsdag.

De andre SGLT-2-hæmmere på markedet er Johnson & Johnsons Invokana og AstraZenecas Farxiga. Førstnævnte forventer hjertedata i 2017, mens der forventes hjertedata på Farxiga i 2019.

  Lillys insulinsalg er en spids højere end ventet

  Entusiastiske læger kan give Novo-rivaler medvind

  Novo-konkurrent spås stort salg af livsreddende pille

  To selskaber rammes af Eli Lillys diabetesdata