MedWatch

Lillys diabetespille vinder terræn

De stærke data for diabetespillen Jardiance fra Eli Lilly og Boehringer Ingelheim begynder nu at vise sig i salgstallene på det amerikanske marked.

Eli Lilly og Boehringer Ingelheim begynder nu ifølge Reuters at høste frugterne fra de stærke data, der blev præsenteret sidste år på diabetespillen Jardiance.

Lægemidlet, der er en SGLT-2-hæmmer, er således ifølge Lilly oppe på en andel på 25 pct. af alle nye patienter på SGLT-2-hæmmere mod 15 pct., før de opsigtsvækkende data blev præsenteret.

Til klapsalver fra omkring 4000 diabeteslæger og industrirepræsentanter kunne læger og forskere bag et stort sikkerhedsstudie med Jardiance ikke bare fortælle, at lægemidlet reducerer risikoen for hjerte-kar-død, men også at det er med hele 38 pct. Det skete i en propfyldt hal og som den absolutte hovedbegivenhed på årsmødet i den europæiske diabetesforening i Stockholm i september.

De positive resultater af forsøget er endnu ikke med i lægemidlets indlægsseddel, og det kan tage det medicinske miljø endnu et år eller længere tid at udarbejde nye retningslinjer for behandling, der inkorporerer disse data.

"Når vi får indlægssedlen (ændret, red.), mener vi, at Jardiance vil blive førende i SGLT-2-klassen," sagde Lillys diabetes-chef Enrique Conterno i et interview tirsdag.

De andre SGLT-2-hæmmere på markedet er Johnson & Johnsons Invokana og AstraZenecas Farxiga. Førstnævnte forventer hjertedata i 2017, mens der forventes hjertedata på Farxiga i 2019.

Lillys insulinsalg er en spids højere end ventet

Entusiastiske læger kan give Novo-rivaler medvind

Novo-konkurrent spås stort salg af livsreddende pille

To selskaber rammes af Eli Lillys diabetesdata

Forsiden lige nu

ABG: Konkurrenter kan have skabt uro om Darzalex-prognose

Problemer er fortsat for Genmab-aktien i kølvandet på hæmatologikonferencen ASH i denne uge, primært på baggrund af stærke data fra en CAR-T-celleterapi mod knoglemarvskræft. Aktien har torsdag eftermiddag mistet mere end 14 pct. af sine værdi i forhold til inden konferencen.

Novos nye partner har fokus på neurologiske sygdomme

Novo Nordisk har netop indgået en mulig milliardaftale med et belgisk selskab om et eksperimentel lægemiddel mod diabetes og NASH. Men biotekselskabets arbejde har ellers mere berøring med sygdomsområder, som to andre danske selskaber fokuserer på.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier