MedWatch

Lillys diabetespille vinder terræn

De stærke data for diabetespillen Jardiance fra Eli Lilly og Boehringer Ingelheim begynder nu at vise sig i salgstallene på det amerikanske marked.

Eli Lilly og Boehringer Ingelheim begynder nu ifølge Reuters at høste frugterne fra de stærke data, der blev præsenteret sidste år på diabetespillen Jardiance.

Lægemidlet, der er en SGLT-2-hæmmer, er således ifølge Lilly oppe på en andel på 25 pct. af alle nye patienter på SGLT-2-hæmmere mod 15 pct., før de opsigtsvækkende data blev præsenteret.

Til klapsalver fra omkring 4000 diabeteslæger og industrirepræsentanter kunne læger og forskere bag et stort sikkerhedsstudie med Jardiance ikke bare fortælle, at lægemidlet reducerer risikoen for hjerte-kar-død, men også at det er med hele 38 pct. Det skete i en propfyldt hal og som den absolutte hovedbegivenhed på årsmødet i den europæiske diabetesforening i Stockholm i september.

De positive resultater af forsøget er endnu ikke med i lægemidlets indlægsseddel, og det kan tage det medicinske miljø endnu et år eller længere tid at udarbejde nye retningslinjer for behandling, der inkorporerer disse data.

"Når vi får indlægssedlen (ændret, red.), mener vi, at Jardiance vil blive førende i SGLT-2-klassen," sagde Lillys diabetes-chef Enrique Conterno i et interview tirsdag.

De andre SGLT-2-hæmmere på markedet er Johnson & Johnsons Invokana og AstraZenecas Farxiga. Førstnævnte forventer hjertedata i 2017, mens der forventes hjertedata på Farxiga i 2019.

Lillys insulinsalg er en spids højere end ventet

Entusiastiske læger kan give Novo-rivaler medvind

Novo-konkurrent spås stort salg af livsreddende pille

To selskaber rammes af Eli Lillys diabetesdata

Forsiden lige nu

Svensk Novo-selskab går tilbage på både top- og bundlinje

Både omsætning og indtjening er faldet i tredje kvartal for det svenske medicinalselskab Orexo, som Novo Holdings ejer en fjerdedel af. Selskabet styrer dog fortsat mod et nyt år med plus på bundlinjen, og der er lagt i ovnen til et endnu bedre 2018.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier