MedWatch

Biotekfirma rykker tættere på middel til bekæmpelse af hiv

I december afsluttede Bionor et fase 2-studie, der med gode resultater kombinerede biotekselskabets egen lægemiddelkandidat med et andet fra partneren Celgene.

Det norske biotekselskab Bionor, der har sin dansk-amerikanske ledelse siddende i København, fik i december gode resultater fra et klinisk fase 2-studie, hvor selskabet kombinerede sin lægemiddelkandidat, Vacc-4X, med lægemidlet romidepsin fra Bionors samarbejdspartner Celgene. Det skriver Finans.dk.

Med kombinationen af de to præparater lykkedes det i stort omfang at aktivere virus i det eksisterende men indtil videre skjulte hiv-"lager" for derefter at slå dem ihjel.

Det er Bionors håb at kunne udvikle en behandling mod hiv, som skal få mængden af virus i kroppen så langt ned, at patienternes eget immunforsvar selv kan kontrollere virus, så de undgår at skulle tage daglig medicin.

»Resultaterne er et skridt på vejen til at vise, at man ved en kombinationsbehandling med Vacc-4x og et stof, der aktiverer virus i det skjulte hiv-lager, muligvis kan reducere kroppens totale mængde af virus til et niveau, der gør, at kroppens immunforsvar er i stand til at kontrollere virus,« siger David Horn Solomon, adm. direktør i Bionor til Finans.dk.

Næste skridt for Bionor bliver at bevise, at det er Vacc-4x, der leder til, at immunforsvaret kan identificere og eliminere virus i det skjulte lager hos patienten. Til det kliniske studie er Bionor nu i øjeblikket ved at indhente kapital.

Solomons selskab indgår aftale med Celgene

Solomon henter Kirsten Drejer ind i sit selskab

Solomons hiv-vaccine viser lovende resultater

Forsiden lige nu

Genmab søger om ny godkendelse hos EMA

I Europa vil Genmab nu til at have hovedproduktet, Darzalex, godkendt til førstelinjebehandling for knoglemarvskræft. Det udløser en ny milepælsbetaling fra partneren Janssen. (Opdateret 13.35)

EMA-chef: Ansatte er lettede efter afklaring

Stemningen blandt de cirka 900 ansatte i EMA er god, efter der mandag kom afklaring om agenturets fremtid. Nu begynder de mere praktiske overvejelser om at flytte, lyder det fra EMA-direktør Guido Rasi, der frygter at miste op til en fjerdedel af agenturets ansatte.

Novo-topchef: Hjerte-kar-data har vendt trenden for Victoza

Efter udfordringer på det amerikanske marked er Novo Nordisks Victoza igen begyndt at tage markedsandele. Det sker efter indlægssedlen er blevet opdateret i forhold til hjerte-kar-hændelser, lyder det fra topchef, Lars Fruergaard Jørgensen.

Licensaftale kan indbringe svensk biotekselskab 525 mio kr

Stockholmvirksomheden Pledpharma har indgået en aftale med Solasia Pharma, der sikrer sidstnævnte eksklusive rettigheder til udvikling og kommercialisering af det svenske hovedaktiv i en række asiatiske lande. Forhånds- og milepælsbetalinger kan indbringe trecifret millionbeløb.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier