Det var kulminationen på flere års tovtrækning mellem Novo Nordisk og den danske lægemiddelstyrelse, da selskabet i december kunne melde om, at insulinen Tresiba ville få generelt tilskud fra 2016. Godkendelsen skyldes først og fremmest, at Novo Nordisk er gået med til en prisnedsættelse på 28 pct. som følge af en generel prisudvikling på diabetesmidler. Det skriver Dagens Pharma.

  Novo får fuldt tilskud i Danmark  

”Vi ser nogle ændringer på markedet for diabeteslægemidler, som vi har taget bestik af. Flere konkurrenter og stor tilbageholdenhed fra myndighedernes side med at give tilskud til medicinsk innovation, betyder at vi har justeret prisen på Tresiba,” siger Christophe Dure, Novo Nordisks direktør for det danske datterselskab, til Dagens Pharma.

Novo Nordisk har tidligere retfærdiggjort den højere pris ved hjælp af studier, som viser, at patienter i behandling med Tresiba oplever færre tilfælde af hypoglykæmi (akut for lavt blodsukker). Det afviste sundhedsstyrelsen i midlertidig som tilstrækkeligt grundlag i både 2013 og 2014.

Med prisnedsættelsen kommer Tresiba ned på niveau med de andre konkurrerende diabetesmidler, og koster kun omkring tre kroner mere.

  Her vil Rebien sætte hak før exit

  Novo-direktør: Tresiba sikrer stærkere position i Europa