MedWatch

Lif og Danske Regioner forlænger rabataftale

Som ventet nåede Lægemiddelindustriforeningen (Lif) og Danske Regioner ikke at forhandle en ny rabataftale om sygehusmedicin på plads inden årets udgang. Derfor forlænges den nuværende aftale.

Ganske som det var forventet, nåede Lægemiddelindustriforeningen (Lif) og Danske Regioner ikke at få en ny rabataftale om sygehusmedicin på plads inden årsskiftet. Derfor er den nuværende aftale blevet forlænget med tre måneder, og skal nu ligge klar den 1. april i år. Det skriver Dagens Pharma.

Allerede før Danske Regioner og Lægemiddelindustriforeningen begyndte forhandlingerne om en ny aftale, var der klare tegn på, at forhandlingerne ikke ville blive ligetil. Blandt erklærede Danske Regioners formand, at man ville have mindst 10 pct. i rabat. Det er en fordobling i forhold til den foreliggende aftale.

For øjeblikket er regionerne i gang med at kigge på prisniveauet i andre lande og ser også på hvorvidt en ændring i udbuddene kan give lavere priser. Lif fastholder stadig, at væksten i medicinudgifter ikke overstiger væksten i sundhedsudgifter.

Behov for mere tid til rabataftale

Truslen om en ny prismodel lurer i forhandlinger

Lif og regionerne i Twitter-strid om medicinudgifter

Forsiden lige nu

Danmark får første bioteknotering siden 2010

For første gang siden Zealand Pharma gik på børsen i 2010, kommer der nu en dansk bioteknotering. Orphazyme har tirsdag indledt børsprocessen med den såkaldte intention-to-float til fondsbørsen.

Dommer bortkaster J&J-milliarddom

For anden gang på under en uge bliver en dom mod Johnson & Johnson i de såkaldte talkumsager nu omstødt. Denne gang handler det om en dom til 2,5 mia. kr.

Japansk medvind til dansk medicoopstart

Det danske opstartsselskab Medtrace har indgået et nyt samarbejde med et japansk industrikonglomorat, som skal hjælpe selskabet med den regulatoriske og kommercielle udvikling af hovedproduktet.

Leo Pharma-handel og prostatakræftmiddel sikrer Astellas rekordår i Norden

Den japanske medicinalkoncern Astellas Pharma har så godt som fordoblet sin omsætning i Skandinavien og de baltiske lande på et halvt årti. Det skyldes i høj grad prostatakræftmidlet Xtandi, som man lancerede for nogle år siden og netop nu er ved at udvide potentialet for. Samtidig har en stor handel med danske Leo Pharma fordoblet nettoresultatet for Astellas Pharma A/S i det seneste regnskabsår.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier