MedWatch

Region: Sådan sparer vi millioner på medicin

I Region Syddanmark arbejder man på at skifte patentmedicin ud med kopimedicin så snart patenterne udløber for at spare millioner af kroner.

Alene sidste år sparede Region Syddanmark 33 mio. kroner ved at skifte det meget brugte lægemiddel Remicade til gigt- og tarmsygdomme ud med et biosimilært lægemiddel. Det skriver DR Syd.

Nu arbejder en task force i regionen på at sikre, at andre dyre præparater også skiftes ud med billigere medicin, så snart det er muligt.

Hos Sygehus Sønderjylland har man allerede sparet mange penge ved at udskifte medicin med billigere kopiprodukter.

”På bare vores lille konto, der var det en million kroner om måneden, som vi kunne spare ved at skifte medicin,” siger Søren Aggestrup, der er lægefaglig direktør på Sygehus Sønderjylland til DR SYD.

Sundhedsudgifter bliver markant del af amerikansk valgkamp

Sundhedsudgifter bliver markant del af amerikansk valgkamp

Sundhedsudgifter bliver markant del af amerikansk valgkamp

Forsiden lige nu

EMA-chef får kritik for "partisk kampagne"

Direktøren for Det Europæiske Lægemiddelagentur beskyldes for at være lidt for smart og have skruet for hårdt på spin-knappen inden afgørelsen om placeringen af agenturet. Men medarbejderne elsker ham.

Skåninge raser over svensk regering i EMA-sag

I det sydlige Sverige er man fortørnede over, at Sverige ikke støttede Danmark bedre i kampen om at få Det Europæiske Lægemiddelagentur til København. Der bliver både brugt ord som kriminelt, svigt og ubegribeligt.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier