MedWatch

Biotek kommer igen i USA

Efter et lavpunkt i efteråret er de amerikanske biotekvirksomheder stærkt på vej frem igen på aktiemarkedet.

Efterårets politiske fokus på medicinalindustriens prissætning kostede dyrt for den amerikanske biotekindustri, der oplevede, at Nasdaq Biotechnology Index gik i rødt. Men siden årets lavpunkt i september er indexet steget 18 pct., skriver The Wall Street Journal.

Det betyder, at indexet alt i alt er steget 13 pct. i år og dermed er foran det generelle marked. Det er dog en lavere stigning end de senere år, og ligger omkring 2011, hvor indexet steg med 12 pct.

”Forventningerne er blevet skruet ned, så investorer ikke længere forventer at tjene 25-30 pct. på et år på biotekaktier,” siger Sahak Manuelian, adm. direktør i aktiehandel hos Wedbush Securities ifølge Wall Street Journal.

Volatil branche

Investorer peger på, at de voltile tendenser i branchen højest sandsynligt vil fortsætte. Til dels på grund af branchens natur, hvor selskaberne får smæk, når kliniske forsøg ikke lykkes. For eksempel faldt Chimerix' aktier 81 pct. i mandags, da et fase 3-forsøg med et antiviralt middel brugt ved knoglemarvstransplantationer ikke nåede sine mål.

Fase 3-nederlag til amerikansk biotekselskab

Hillary Clinton går i kamp mod høje medicinpriser

Hillary Clinton går i kamp mod høje medicinpriser

Forsiden lige nu

NNE henter amerikansk landechef fra Novo

Novo Nordisks ingeniørselskab NNE har fået ny landechef i USA, efter den tidligere landechef sagde op for at blive finansdirektør i den danske allergikoncern ALK. Vedkommende er hentet i Novo-familien.

Lægemiddelstyrelsen er skuffet, men glad for bronzen

Lægemiddelstyrelsens direktør Thomas Senderovitz er skuffet over, at København ikke skal huse EMA, men også stolt over at have snuppet "bronzemedaljerne". Han påpeger dog også, at der ligger masser af arbejde forude i forbindelse med flytningen af lægemiddelagenturet.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier