Efterårets politiske fokus på medicinalindustriens prissætning kostede dyrt for den amerikanske biotekindustri, der oplevede, at Nasdaq Biotechnology Index gik i rødt. Men siden årets lavpunkt i september er indexet steget 18 pct., skriver The Wall Street Journal.

Det betyder, at indexet alt i alt er steget 13 pct. i år og dermed er foran det generelle marked. Det er dog en lavere stigning end de senere år, og ligger omkring 2011, hvor indexet steg med 12 pct.

”Forventningerne er blevet skruet ned, så investorer ikke længere forventer at tjene 25-30 pct. på et år på biotekaktier,” siger Sahak Manuelian, adm. direktør i aktiehandel hos Wedbush Securities ifølge Wall Street Journal.

Volatil branche

Investorer peger på, at de voltile tendenser i branchen højest sandsynligt vil fortsætte. Til dels på grund af branchens natur, hvor selskaberne får smæk, når kliniske forsøg ikke lykkes. For eksempel faldt Chimerix' aktier 81 pct. i mandags, da et fase 3-forsøg med et antiviralt middel brugt ved knoglemarvstransplantationer ikke nåede sine mål.

  Fase 3-nederlag til amerikansk biotekselskab  

  Hillary Clinton går i kamp mod høje medicinpriser

  Hillary Clinton går i kamp mod høje medicinpriser