En gruppe amerikanske iværksættere forsøger ifølge Ingeniøren at udfordre de patenterede insulin-produkter på markedet. Gruppen af såkaldte biohackere har således i regiet af Open Insulin Project en drøm om at skabe insulin af Ecoli-bakterier i eget laboratorium.

Anthony Di Franco står i spidsen for bestræbelserne. Han har en længere historie i opstartsvirksomheder og har arbejdet med it og teknologi, samt for Wikipedia. Og så har han selv type 1-diabetes.

Han og resten af gruppen er drevet af en lyst til at kunne skabe en insulin, der er billigere end de eksisterende behandlinger fra eksempelvis Novo Nordisk, Sanofi og Eli Lilly, som er på markedet i dag.

Vejen hen mod drømmen er at eksperimentere med at indsætte insulin-gener i e-coli dna og få disse bakterier til at producere insulinen. Gruppens første skridt er at oprette et laboratorium på såkaldt Biosafety Level 2, hvilket muliggør sikkert arbejde med humane cellelinjer. I laboratoriet vil de blandt andet teste, hvor rent og aktivt deres selvproducerede insulin er. Endestationen er en opskrift, som man vil give frit videre til verdens befolkning.

  De hacker livets byggesten

  Oprør mod medicinpriser ulmer i USA