MedWatch

Biohackere forsøger med gør-det-selv-insulin

Amerikanske biohackere, der er ført an af en diabetiker, prøver at skabe en hjemmebrygget, billig version af insulin.

En gruppe amerikanske iværksættere forsøger ifølge Ingeniøren at udfordre de patenterede insulin-produkter på markedet. Gruppen af såkaldte biohackere har således i regiet af Open Insulin Project en drøm om at skabe insulin af Ecoli-bakterier i eget laboratorium.

Anthony Di Franco står i spidsen for bestræbelserne. Han har en længere historie i opstartsvirksomheder og har arbejdet med it og teknologi, samt for Wikipedia. Og så har han selv type 1-diabetes.

Han og resten af gruppen er drevet af en lyst til at kunne skabe en insulin, der er billigere end de eksisterende behandlinger fra eksempelvis Novo Nordisk, Sanofi og Eli Lilly, som er på markedet i dag.

Vejen hen mod drømmen er at eksperimentere med at indsætte insulin-gener i e-coli dna og få disse bakterier til at producere insulinen. Gruppens første skridt er at oprette et laboratorium på såkaldt Biosafety Level 2, hvilket muliggør sikkert arbejde med humane cellelinjer. I laboratoriet vil de blandt andet teste, hvor rent og aktivt deres selvproducerede insulin er. Endestationen er en opskrift, som man vil give frit videre til verdens befolkning.

De hacker livets byggesten

Oprør mod medicinpriser ulmer i USA

Forsiden lige nu

NNE henter amerikansk landechef fra Novo

Novo Nordisks ingeniørselskab NNE har fået ny landechef i USA, efter den tidligere landechef sagde op for at blive finansdirektør i den danske allergikoncern ALK. Vedkommende er hentet i Novo-familien.

Lægemiddelstyrelsen er skuffet, men glad for bronzen

Lægemiddelstyrelsens direktør Thomas Senderovitz er skuffet over, at København ikke skal huse EMA, men også stolt over at have snuppet "bronzemedaljerne". Han påpeger dog også, at der ligger masser af arbejde forude i forbindelse med flytningen af lægemiddelagenturet.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier