MedWatch

Novos øreselskab får første FDA-godkendelse

Amerikanske Otonomy, der er delvist ejet af Novo Ventures, har fået den første amerikanske godkendelse.

Novo Ventures amerikanske øreselskab, Otonomy, har sikret sig den første amerikanske godkendelse. Godkendelsen tilfalder selskabets øremiddel Otiprio, der skal reducere komplikationer i forbindelse med dræn i ørene.

Det skriver FierceBiotech.com

Otiprio er en depotformulering af antibiotikummet ciprofloxacin, og bliver det første lægemiddel godkendt til denne indikation. Otonomy estimerer, at der hvert år bliver udført cirka 1 million procedurer, hvor der bliver lagt dræn som følge af infektioner i øret, og at der i 85 pct. af tilfældene er tale om børn.

Det er meningen, at Otiprio skal reducere komplikationerne, der kan opstå i forbindelse med dræn i øret, og blandt andet spare forældrene for hele tiden at skulle administrere øredråber.

Otonomy vil selv føre Otiprio på markedet, og man regner med lancering i USA i første kvartal af 2016.

Forsiden lige nu

EMA-chef får kritik for "partisk kampagne"

Direktøren for Det Europæiske Lægemiddelagentur beskyldes for at være lidt for smart og have skruet for hårdt på spin-knappen inden afgørelsen om placeringen af agenturet. Men medarbejderne elsker ham.

Skåninge raser over svensk regering i EMA-sag

I det sydlige Sverige er man fortørnede over, at Sverige ikke støttede Danmark bedre i kampen om at få Det Europæiske Lægemiddelagentur til København. Der bliver både brugt ord som kriminelt, svigt og ubegribeligt.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier