MedWatch

Medicinalansatte holdt lønfest i 2015

Privatansatte i medicinalindustrien har fået langt højere lønstigninger end gennemsnittet i 2015. Det viser nye tal fra Pharmadanmark.

Hvis man arbejder i medicinalindustrien, er der ingen grund til at spare på julegaverne i år.

Mens de fleste danskere må tage til takke med beskedne lønstigninger, kan de privatansatte i lægemiddelsektoren glæde sig over et lønhop på hele 5,1 pct. i 2015.

Til sammenligning forventer de økonomiske vismænd, at den gennemsnitlige vækst for lønningerne i 2015 vil lande på omkring 1,9 pct.

Det skriver Berlingske Business onsdag på baggrund af nye tal fra brancheforeningen Pharmadanmark, der hovedsageligt har højtuddannede lægemiddelakademikere som medlemmer.

Årsagen til de massive lønstigninger er blandt andet, at efterspørgslen på specialister er stor. Det betyder, at ansatte står med gode kort på hånden, når der skal forhandles løn.

Samtidig skifter branches medarbejdere ofte job, hvilket stort set altid medfører en lønstigning, skriver erhvervsmediet.

Pengeregn over Genmab-medarbejdere

Det betaler lægemiddelindustrien til medarbejderne

Her tjener man bedst i medicinalbranchen

Privatansatte giver de andre baghjul på lønfronten

 

Forsiden lige nu

Svensk Novo-selskab går tilbage på både top- og bundlinje

Både omsætning og indtjening er faldet i tredje kvartal for det svenske medicinalselskab Orexo, som Novo Holdings ejer en fjerdedel af. Selskabet styrer dog fortsat mod et nyt år med plus på bundlinjen, og der er lagt i ovnen til et endnu bedre 2018.

Johnson & Johnson indgår hepatitis-alliance

Den amerikanske medicinalkoncern Johnson & Johnson har indgået en samarbejdsaftale med et lille biotekselskab omkring hepatitis B og potentielt også en række andre infektionssygdomme.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier