MedWatch

GSK indgår milliardaftale om antistof

Britiske GlaxoSmithKline har indgået en aftale til flere mia. kr. med et canadisk biotekselskab om udvikling af et antistof til flere terapeutiske områder.

Canadiske Zymeworks har indgået en samarbejdsaftale med britiske GlaxoSmithKline om udvikling af et nyt antistof.

Det meddeler Zymeworks i en pressemeddelelse.

Aftalen omhandler forskning, udvikling og kommercialisering af et nyt såkaldt Fc-manipuleret monoklonalt og bispecifikt antistof, som er blevet optimeret til specifikke terapeutiske virkninger.

Parterne vil samarbejde om at udvikle canadiernes EFECT-platform (Effector Function Enhancement og Control Technology) yderligere, der kan bruges i forbindelse med udvikling af det nye antistof.

I henhold til aftalen får GSK rettighederne til at udvikle minimum fire produkter på tværs af flere sygdomsområder, og Zymeworks vil være berettiget til at modtage prækliniske, kliniske og kommercielle milepælsbetalinger på op til 110 mio. dollars for hvert produkt og derudover differentieret royalties af salget.

"Vi er glade for at samarbejde med GSK om udviklingen af den næste generation af antistofbehandling, der indarbejder EFECT-platformen til at bekæmpe livstruende sygdomme," siger Ali Tehrani, adm. direktør hos Zymeworks.

Forsiden lige nu

GSK får FDA nik til potentiel revolutionerende HIV-behandling

GSK har fået grønt lys fra de amerikanske lægemyndigheder, FDA, til selskabets mest lovende HIV-middel. Tilladelsen kan være indledningen til et paradigmeskifte inden for HIV-behandling, idet behandlingen reducerer antallet af lægemidler, patienterne behøver at tage.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier