MedWatch

Missionpharma i klemme mellem Bagmandspolitiet og FN

Danske Missionpharma kan stadig ikke levere kopimedicin til FN-systemet på trods af, at selskabet for fire år siden indgik et forlig på 20 mio. kr. i en bestikkelsessag. Bagmandspolitiet og FN kan ikke blive enige om, hvem der skal have pengene.

En gammel bestikkelsessag fortsætter med at skabe problemer for danske Missionpharma. For selvom selskabet for fire år siden indgik et forlig til 20 mio. kr. om, at Bagmandspolitiet kunne konfiskere profitten fra en ordre, som Missionpharma havde betalt to FN-rådgivere for hjælp til at vinde ordren, er selskabet ifølge dagbladet Børsen stadig sortlistet i FN-regi, og kan fortsat ikke levere kopimedicin til FN.

Det sker, fordi Bagmandspolitiet ikke vil udlevere de 20 mio. kr. til FN - og før FN får pengene, vil de ikke handle med Missionpharma.

"Vi indgik forliget for at lægge sagen bag os, men så længe FN ikke kan få pengene af de danske myndigheder, kan vi ikke komme ind i varmen igen," siger Kim Ginnerup, adm. direktør i Missionpharma, til Børsen.

Chefen for team management hos FN's Udviklingsprogram, UNDP, Håkan Bjorkman, bekræfter overfor avisen, at de i flere år har forsøgt at få de konfiskerede millioner. Hos Bagmandspolitiet afviser man dog at udbetale pengene, fordi de ikke mener, at politiet har kompetencerne til at vurdere, om FN skal have pengene, og peger i stedet på at UNDP skal indlede en civil sag mod Missionpharma.

Dansk bestikkelsessag sender FN-konsulenter i fængsel

Dansk medicinrigmand er blevet endnu rigere

Motivation bag stor fremgang hos Missionpharma

Forsiden lige nu

Danske rehabselskaber flokkes til det tyske marked

De danske producenter af hjælpemidler søger i stigende grad vækst fra salg i Tyskland. Det gælder etablerede koncerner som Guldmann, der investerer i Tyskland på ny, såvel som de helt små opstartsvirksomheder, der tager deres første skridt på markedet.

Novo-ejet Coloplast-konkurrent nedjusterer

Den britiske medicoproducent Convatec, delvist ejet af Novo Holdings og en stor konkurrent til Coloplast, nedjuster forventningerne til året –det får aktien til at styrtdykke.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier