MedWatch

Dansk bestikkelsessag sender FN-konsulenter i fængsel

Den store bestikkelsessag tilbage fra 2005, hvor danske Missionpharma indtog en hovedrolle, koster nu to FN-konsulenter en længere fængselsstraf.

12 måneder og 15 måneder. Så lang tid skal to hollandske FN-konsulenter i fængsel for tilbage i 2005 at have modtaget millioner fra det danske selskab Missionpharma, skriver Børsen.

"Fordi svindlen blev afsløret, kom der kun 1 mio. dollar igennem systemet, men det fremgår af deres kommunikation, at de forventede at få 4-5 mio. dollar fra Missionpharma, i takt med at de også ville hjælpe med andre kontrakter, men det blev så stoppet," siger Paul Farley, der arbejder i antikorruptionsenheden hos City of London Police, ifølge Børsen.

De to hollændere, Art Scheffer og Guido Bakker, fik overført 1 mio. dollars i en sag, der omhandler en FN-ordre på 180 mio. kr. på hiv- og malariamedicin. Angiveligt skulle Missionpharma i 2005 have betalt 5,5 mio. kr. til den engelske rådgivningsvirksomhed World Respons, der skulle rådgive FN i valget af leverandør.

I 2011 valgte Missionpharma at indgå forlig i sagen og accepterede beslaglæggelse af fortjenesten på 20 mio. kr. samt en bøde på 2 mio. kr.

Forsiden lige nu

Dansk epilepsialarm er blevet solgt til USA

Selskabet Ictalcare, der har Coloplast i ejerkredsen og har udviklet en særlig epilepsialarm, har solgt sine aktiver til et amerikansk selskab. Det er konklusionen på en strategisk proces, som har varet i flere år.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier