Fire studerende fra bl.a. Københavns Universitet er på banen med et nyt medicinsk apparat. Apparatet kan sy to blodårer sammen under en operation på under en fjerdedel af den tid, det normalt tager en læge at gøre arbejdet. Det skriver Børsen.

Holdet bag apparatet kalder sig Clickflow og vandt i sidste måned iværksætterkonkurrencen Venture Cup for bedste projekt i kategorien Life Science & Medtech. Mads Pedersen fra Clickflow fik idéen for cirka to år siden og fandt ud af, at lægerne stadig bruger en syteknik udviklet i 1912 af nobelprismodtageren Alexis Carrel.

Det nye apparat er tidsbesparende, reducerer risikoen for infektioner og er tilmed mindre avanceret af bruge. Den nuværende syteknik må kun udføres af 59 certificerede karkiruger i Danmark, og i f.eks. Vestafrika er der mangel på læger, der er kvalificerede til at udføre proceduren. 

"Der er mange ting, der skal gå i orden, før det kan komme på markedet. Og så skal man først i gang med marketing og have folk til at bruge det osv. Det er en hård proces. Samtidig kræver det, man har nogle stærke investorer i ryggen, der tror på en og vil finansiere en hele vejen," siger Kristoffer Haurum Johansen.

Han anslår, at omkostningerne for en lancering vil ligge på omkring 15-25 mio. kr. Clickflow forventer først at være på markedet om fem til ti år.